SUSRET ZEMLJAKA Zubac u potpunosti nadigrao Nurkića u pobjedi svoje momčadi

Ivica Zubac / Jusuf Nurkić
USA Today

Ivica Zubac odigrao je svoju najsvestraniju utakmicu mlade NBA sezone i pomogao LA Clippersima da ostvare prvu pobjedu iz trećeg pokušaja.

Clippersi su razbili Portland Trail Blazerse 116:86, a Zubac je za 25 minuta igre postigao 10 koševa uz samo jedan promašaj iz igre (5/6), uhvatio je osam skokova, imao četiri asistencije te dvije ukradene i jednu izgubljenu loptu.
Iako je na trenutke u napadu djelovao neusklađeno s Paulom Georgeom, koji se jedanput i izderao na njega, hrvatski je centar bio pouzdan na obje strane terena. 

"Potpuno je nadigrao Jusufa Nurkića, koji je završio s četiri poena (šut 2/6), 10 skokova, jednom asistencijom i čak šest izgubljenih lopti", piše Index.

U napadu se Zubac vrlo dobro kretao i ubacivao u prazan prostor, što mu je omogućilo laka zakucavanja poput ovoga:

U jednom je trenutku u borbi pod košem slučajno dobio prst u oko od Codyja Zellera, ali protivnički centar lošije je prošao u idućem duelu. 

Zubac mu je jednako nehotično uzvratio latkom u bradu i napravio mu posjeklinu.

Clipperse je do pobjede predvodio Luke Kennard postigavši 23 koša s klupe. Reggie Jackson zabio je 18, a Paul George 16 uz pet skokova i čak osam ukradenih lopti, što mu je rekord karijere.

Za Blazerse je C. J. McCollum ubacio 20, a Damian Lillard ostao je na samo 12 poena, uz užasan put 4/15 i svih osam promašenih trica. Portlandova superzvijezda u prve tri utakmice sezone šutira samo 30% iz igre, a pogodio je tek dvije od 24 trice, odnosno postotak uspješnosti mu je 8.3.