ŠTO SE DOGAĐA U BH. KOŠARCI Ostavku najprije podnio izbornik, a zatim i predsjednik Saveza

ŠTO SE DOGAĐA U BH. KOŠARCI Ostavku najprije podnio izbornik, a zatim i predsjednik Saveza
KS BiH

Izbornik košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić podnio je ostavku. Bosnić je ovu odluku priopćio u izjavi iz belgijskog Monsa.

"Dragi prijatelji, navijači i svi koji vole našu reprezentaciju. Nakon dugog razmišljanja, nisam imao drugog izbora nego raskinuti ugovor na mjestu glavnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine", izjavio je Bosnić i dodao:

"Nažalost, morao sam donijeti ovu odluku zbog razlika u stajalištima s čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja".

Služiti svojoj zemlji na mjestu izbornika reprezentacije Bosnić je ocijenio privilegijom, prenosi Fena.

"Bila je nevjerojatna privilegija služiti našoj zemlji posljednje četiri godine i iznimno sam ponosan na rad i fantastične rezultate koje smo zajedno postigli. Želim svima sve najbolje u budućnosti", poručio je Bosnić.

Vedran Bosnić je za izbornika košarkaša Bosne i Hercegovine imenovan 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznati da smo iznenađeni ovim potezom. Istina je da postoji dug prema izborniku za prvi kvartal 2022. Sve obaveze iz prethodnih godina su uredno isplaćene izborniku, zaključno s 31. prosincem 2021. godine, kao i nagrada za plasman na Europsko prvenstvo. I to isključivo izborniku.

Cjelokupna bh. javnost je upoznata s tim da Košarkaški savez BiH zaista čini sve kako bi osigurao najbolje moguće uvjete za sve reprezentacije uključujući i one najmlađe. Da nismo dosad to uradili, sigurno ne bismo ni imali rezultate koje u posljednje vrijeme ostvarujemo.

Borimo se na sve načine, vratili smo veliki broj dugova, što nije bilo lako. Izbornik je upoznat s tim, stoga sam osobno šokiran njegovom odlukom. U svakom slučaju, uskoro bi trebao zasjedati Upravni odbor Saveza i izjasniti se po pitanju zahtjeva izbornika Vedrana Bosnića, kaže glavni tajnik KS BiH Amer Čolan", čiju izjavu prenosi službena stranica Košarkaškog saveza BiH.

KS BiH je objavio da je izbornik Bosnić zatražio raskid ugovora putem svog odvjetnika.

Nakon Bosnića ostavku je podnio i predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović. On je svoju ostavku objavio na Facebooku.

"Zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja Saveza, podnosim ostavku na sve funkcije u KS BiH. U životu sam naučio da se sve situacije mogu riješiti kada postoji volja i želja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nađete u situaciji da ne možeš biti sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donošenju odluka, onda je jedino logično podnijeti ostavku.

Ponosan sam na svoj angažman u KS BiH, jer smo uradili mnogo stvari da poboljšamo uvjete za sve naše reprezentacije, što je na kraju rezultirali sjajnim rezultatima, ali došlo je vrijeme da se stavi “točka na i”, jer kao čovjek, prije svega, a tek onda sportaš, ne želim biti dio nečega gdje se obećano ne može ili ne želi ispuniti", napisao je Teletović.