Sramota: Kaznili su Zvezdu, ali ne zbog Vukovara na 'ćirilici'

kk zvezda, delije, Vukovar, ćirilica, provokacija, Euroliga, kazna
Crvena zvezda mora platiti 5000 eura zbog ubacivanja kovanica i upaljača tijekom utakmice protiv Fenerbahčea u Euroligi te 1500 eura jer su navijači Zvezde nakon susreta ušli na teren beogradske arene 'Aleksandar Nikolić'.

To stoji u priopćenju kazne disciplinskog suca Eurolige, navode srpski mediji o prvoj kazni Zvezde u 2017. Euroliga je još jedanput odlučila okrenuti glavu kad se radi o sramotnim provokacijama sa zastavom 'Vukovar' na ćirilici.

Delije se sustavno izruguju Gradu heroju i svemu što je pretrpio u agresiji na Hrvatsku u Domovinskom ratu sa spornim transparentom za koji srpski mediji pišu kako ga nose dečki iz Beograda i koji su izvijesili i na nogometnoj utakmici protiv Hrvatske.

U veljači prošle godine Zvezdini navijači pjevali su četničku himnu 'Od Topole pa do Ravne gore', veličali su zločinačkog popa Đujića kao i pokojnog Zdravka Tolimira, ratnog zločinca koji nije dočekao pravdu, već je umro u Haagu iza rešetaka.

Tolimir je bio general vojske Republike Srpske i desna ruka još jednog ratnog zločinca Ratka Mladića. Momčilo Đujić bio je zloglasni četnički vojvoda iz Drugog svjetskog rata odgovoran za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji. Nakon rata kukavički je pobjegao u SAD gdje je i umro 1999. godine.

24sata.hr