VIDEO  Sjajni Ivica Zubac igra najbolju sezonu karijere

Ivica Zubac
Jayne Kamin-Oncea/REUTERS

Los Angeles Clippersi Ivice Zubca su sinoć na gostovanju s 130-118 slavili protiv Charlotte Hornetsa, a hrvatski je košarkaš u pobjedi svoje momčadi sudjelovao s double-double učinkom. Zubac je na terenu proveo 33:08 minuta i upisao double-double učinak zabivši 24 koša uz samo jedan promašaj iz igre i ugrabivši 12 skokova uz jednu asistenciju i tri blokade. Paul George je bio najbolji strijelac utakmice i pobjedničke momčadi s 41 poenom od čega je osam trica. Kawhi Leonard je ubacio 23 poena.

Sadržaj se učitava...

Kod Hornetsa najbolji je bio Miles Bridges s 33 ubačaja. Prije završne faze sezone koja počinje 16. travnja s play-inom, preostalo je između sedam i osam utakmica koje svaka momčad mora odigrati od sada do nedjelje 14. travnja. I dok je sigurno da će prvi na Istoku biti Boston Celticsi, borba za prvu poziciju u Zapadnoj konferenciji vodi se između tri ekipe. Oklahoma City Thunder (trenutno prvi, 52 pobjede - 22 poraza), prvak Denver (52-23) i Minnesota (51-23) bore se za tron i za prednost domaćeg terena barem do mogućeg finala konferencije.

Oklahoma je u gostima sa 113-112 pobijedila New York Knicks Bojana Bogdanovića. Pobjedu  Oklahomi je 2,6 sekunde prije kraja osigurao Shai Gilgeous-Alexander. Oklahoma, trenutno prva ( 52-22), ovom je pobjedom osigurala mjesto u doigravanju, prvi put od 2020. kada je ispala od Houston Rocketsa u prvom kolu. Josh Giddey je s 16 koševa, 13 skokova i 12 asistencija upisao triple-double učinak, dok je Jalen Williams ubacio 33 koša za Oklahoma City. Gilgeous-Alexander je dodao 19 koševa za Oklahomu kojoj je ovo šesta pobjeda u zadnjih osam utakmica. 

Kod New Yorka, koji je četvrti u Istočnoj konferenciji, najbolji je bio Jalen Brunson s 30 poena, a Bogdanović je odigrao 10:44 minute i zabio pet koševa (šut iz igre 2/4, trice 0/1) uz jedan skok.  Neizvjesno je i na dnu Zapadne konferencije gdje su na zadnjem mjestu koje vodi u play-in  Golden State Warriorsi (40-34), a ispred su Los Angeles Lakersi (42-33). Osim toga, Warriorsima prijete 11. Houston Rocketsi (38-36), kod kojih putuju u četvrtak.

Sinoć su Golden State Warriors u gostima s 117-113 pobijedili San Antonio Spurse, a do pobjede ih je vodio Stephen Curry koji je utakmicu završio s 33 poena i osam asistencija. Draymond Green je dodao 21 poen, 11 asistencija, šest skokova i šest ukradenih lopti. Dario Šarić nije igrao za Golden State.

Victor Wembanyama je bio najbolji strijelac Spursa s 32 poena i devet skokova.Los Angeles Lakersi su u New Yorku sa 116-104 pobijedili Brooklyn Netse, a LeBron James je izjednačio rekord sezone s 40 poena i izjednačio rekord karijere ubacivši devet trica . Cam Thomas pokušao je držati korak s Jamesom, postigavši ​​30 poena za Netse čiji je niz od tri pobjede prekinut.