SJAJNA VEČER BOJANA BOGDANOVIĆA Zabio šest trica iz šest pokušaja i prvi put odveo Knickse do pobjede

Bojan Bogdanović
© Tom Horak-USA TODAY Sports

Drugi dio sezone NBA lige počeo je odlično za Bojana Bogdanovića i New York Knickse, koji su došli do prve zajedničke pobjede, a hrvatski košarkaš imao je izvrsnu šutersku večer i bio najbolji strijelac slavne franšize. Knicksi su u gostima svladali Philadelphia 76erse 110:96, a Bogdanović je zabio 22 poena pogodivši svih šest pokušaja za tricu.

Učinak je još impresivniji ako se zna da je Bojan utakmicu započeo na klupi i odigrao samo 23 i pol minute. Ukupno je šutirao 8/13, a konto bi mu bio još veći da nije promašio oba slobodna bacanja. Uhvatio je i dva skoka, a s tri ukradene lopte izjednačio je rekord karijere ostvarivši taj učinak jubilarni 20. put u NBA ligi.

Sadržaj se učitava...

"Uvijek je zabavno kad i ti ti ekipa igrate dobro. Dok god pobjeđujemo, svi se zabavljamo", rekao je poslije utakmice Bogdanović, koji je nakon mučne sezone u Detroitu konačno ostvario prvu pobjedu kao član Knicksa u svom trećem nastupu za novi klub. 

Momčad iz New Yorka nakon razmjene s Pistonsima izgubila je prve četiri utakmice, od kojih je Bojan propustio dvije zbog ozljede. Knicksi su i dalje oslabljeni ozljedama Randlea, Anunobyja i Robinsona, ali Sixersi su u podjednako teškoj situaciji bez Joela Embiida.Bogdanović je bio najbolji strijelac, ali tri igrača Knicksa ostvarila su double-double - Jalen Brunson s 21 poenom i 12 asistencija, Josh Hart s 18 poena i 12 skokova i Precious Achiuwa s jednim skokom manje. Sixerse je predvodio Tyrese Maxey s 35 poena.

Zubac do 15. double-doublea sezone u porazu

Novi double-double, 15. u sezoni, ostvario je Ivica Zubac, koji je u porazu LA Clippersa u Oklahoma Cityju 129:107 ubilježio 13 poena (šut 5/12, slobodna bacanja 3/4), 12 skokova te po jednu asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu. Clipperse je s 20 poena predvodio Kawhi Leonard, a Shai Gilgeous-Alexander zabio je 31 za Thunder.

Od hrvatskih košarkaša sinoć je igrao još samo Dario Šarić te u pobjedi Golden State Warriorsa nad LA Lakersima 128:110 za 15 minuta s klupe postigao po četiri poena, skoka i asistencije. Luka Šamanić nije ulazio u igru u domaćem porazu Utah Jazza od Charlotte Hornetsa 115:107, piše Index.