VIDEO  Sjajna partija Ivice Zupca

Sjajna partija Ivice Zupca za LA Clipperse kojima nasušno treba svaka pobjeda kako bi zadržali treće mjesto na Zapadu. Teška je to borba s Denverom koji je svladao Charlotte pa je i Clippersima trebalo slavlje nad Raptorsima, a igrači su u Tampi ispoštovali zadatak.

Clippersi su deklasirali Raptorse s čak 19 poena razlike, a već nakon prve četvrtine su imali osam razlike te su kontrolirali susret i suparniku nisu dozvolili niti jedan trenutak vodstva ili izjednačenog rezultata. Najveća prednost na utakmici bila je upravo i konačan rezultat jer je razlika do kraja samo rasla, ali ne previše do 115:96.

Clipperse je s 20 poena predvodio Kawhi Leonard koji je imao i sedam skokova te pet dodavanja, a iza njega je najbolji pojedinac bio Ivica Zubac. On je za 30 minuta šutirao iz igre 8/12 uz dva bacanja za sjajni double-double od 18 poena i deset skokova, ali i tri dodavanja.

Kod Raptorsa koji uglavnom odmaraju one najbolje je 16 poena ubacio Chris Boucher, dok je 13 dodao Khem Birch.

Momčadi na samo vrhu Zapada nižu kikseve pa ni Sunsi ni Jazzeri ne mogu iskoristiti poraze one druge ekipe. Sunsi su upisali drugi poraz u nizu te tako nisu naplatili poraz Jazza od Warriorsa noć prije jer su ih srušili ti isti Warriorsi.

Golden State je slavio sa 122:116 uz nešto skromniju večer Stepha Curryja koji je ubacio 21 poen, ali uz tek 7/22 iz igre i 1/11 za tricu. Povukao je zato Andrew Wiggins s 38 poena i sedam skokova. Sunsi su maksimalno skratili rotaciju na tek devet ljudi pa nije bilo mjesta za Darija Šarića koji je ostao na klupi, a Phoenix je predvodio Devin Booker s 34 poena, prenosi Sportnet.