Široki nadvisio Budućnost

U susretu dviju, po kvaliteti podjednakih momčadi, pobjedu su slavili igrači Širokog, koji su za nijansu bili bolji rezultatom 76:72. Nerješiva enigma za goste bio je Frano Čolak, koji je ubacio 22 koša uz ukupan šut iz igre 10/12.

U prvoj četvrtini koja je završila 23:22 za Široki, gosti su svoju najveću prednost imali u samom startu (6:2), dok su domaćini u dva navrata imali plus pet. U drugoj četvrtini Čolak odvodi svoju momčad na devet koševa viška, no na poluvremenu je razmak ipak bio manji - 39:34.

Nastavak nije donio mnogo pomaka u igri Budućnosti, koja je i dalje bila prilično daleko od pobjede. Široki je držao solidnu prednost, a u 27. minuti Ivan Grgat je postigao koš za najveće vodstvo na utakmici - 55:45.

Na odmoru između treće i četvrte četvrtine Široki je imao plus sedam (58:51), istu prednost kao i pet minuta prije kraja (65:58), da bi zatim gosti na krilima Nemanje Gordića napravili seriju 12:5 i izjednačili na 70:70.

Gordić je toj seriji pridonio sa sedam koševa, ali je pri kasnijem vodstvu Širokog 72:70 promašio tricu, a time i, pokazalo se, posljednju šansu za pobjedu. Siniša Štemberger je na drugoj strani bio precizan i ubacio tricu i tu je priči bio kraj.

Čolak je, dakle, uz 22 koša uhvatio i sedam skokova i na taj način predvodio svoju momčad do treće pobjede u šest utakmica, a s 15 poena i sedam skokova pratio ga je veteran Ivan Grgat, koji opet nanovo dokazuje kako još uvijek može pružiti dobre igre. S obzirom da su dva centra bili glavni akteri igre Širokog, ne čudi podatak što su domaćini nadskakali goste (35:25).

Štemberger je postigao 12 poena i pet asistencija, dok su po 11 ubacili Hrvoje Puljko i Chester Mason (9 skokova i 7 asistencija). Kod gostiju najviše se istaknuo Dragičević s 20 koševa i sedam skokova, a jedini preostali dvoznamenkasti učinak ostvario je Gordić s 11 poena.

sportal.hr