Predstavljamo: Danijela Ljubić ZKK Zrinjski 2010

ŽKK Zrinjski 2010, turnir, ŽKK Zrinjski 2010, Danijela Ljubić
Kao prvo hoćeš li nam objasniti kako je nastao ZKK Zrinjski 2010?

S obzirom da je grad Mostar sportski grad, smatrali smo da ženska košarka ima svoje mjesto pod mostarskim suncem, a i sama činjenica da je ženska košarka bila prisutna toliko godina, teško je bilo zamisliti da takav jedan kolektiv više ne postoji. Stoga je nas par entuzijasta i velikih ljubitelja košarke odlučilo pokrenuti klub i tako je u svibnju 2010. godine nastao ženski košarkaški klub ˝Zrinjski 2010˝

Koje kategorije postoje u klubu, gdje ekipe imaju treninge i tko čini stručni stožer?

Danas klub broji oko 40-tak članica. Uglavnom su to kadetski i pionirski uzrasti, sa nekoliko njih starijih koje su svoje prve korake započele u školi košarke prijašnjeg kluba - Žkk ˝Zrinjski˝. Najstarije članice su nam '96. godište a najmlađa 2005. godište. Treniramo u dvorani Đačkog doma i u dvorani Građevinske škole. Predsjednik kluba je Jovo Kurilić, direktorica je Vedrana Jarak a tajnica je Nikolina Pandža koja je ujedno i trenerica starijih uzrasta. Trenerica mlađih uzrasta sam ja( Danijela Ljubić).

U kojem se rangu klub treba natjecati?

Mi smo se u sezoni 2010./2011. natjecali u ligi Herceg-Bosne. Al u nedostatku financijski sredstava ove godine se nismo prijavili za ligu. Baziramo se na tom da našim članicama osiguramo što više odigranih turnira i prijateljskih utakmica, tako da i one stječu neko iskustvo kroz susrete sa različitim timovima.

Da li je moguć povratak ženske košarke u Mostaru na grane kada su se ovdje igrale Europske utakmice?

Krenuli smo sa filozofijom rada sa mlađim uzrastima pa za koju godinu stvoriti tim čiji temelj čine domaće igračice. Mislimo da je to osnova za stvaranje uspješnog kluba. Naravno, financijska sredstav igraju veliku ulogu u svemu pa se mi nadamo da će nam se trud jednog dana isplatiti i da ćemo imati klub na toj visokoj sportskoj razini koji se može nositi sa nekim europskim klubovima.

Kako klub egzistira, znamo da većina klubova teško preživljava, pa da li vi imate nekekvu pomoć?

Nemamo nekog zvaničnog sponzora i uglavnom se financiramo sami, ali bilo je tu nekolicina ljudi koji su nam svojim financijskim sredstvima omogućili kupovinu dresova i organizaciju turnira. Ovim putem se svima još jednom zahvaljujemo!

Kakvi su planovi za budućnost?

U bliskoj budućnosti planiramo odigrati prijateljske utakmice u Ljubuškom i Konjicu, te domaću utakmicu protiv ekipe iz Banja Luke. Početkom godine namjeravamo ići na par turnira za koje smo dobili pozivnice. Naravno, cilj nam je da cure imaju tu konstantu sa utakmicama, a za nadat je se da će u nekoj skoroj budućnosti biti i dio seniorske lige BIH.

Poruka mladim djevojkama koje bi se htjele baviti košarkom?

S obzirom da smo i kolegica i ja nekad trenirale košarku, vjerujemo da košarka nije samo sport! Košarka nas je naučila i odgovornosti, toleranciji, stvaranju timskog duha i prijateljstava! Stoga, ako je neka djevojka zainteresirana provesti vrijeme u pozitivnoj i zdravoj atmosferi, bit će nam drago da nas posjeti na treninzima subotom u 19 h i nedjeljom u 14:30 h - oba termina su u Đačkom domu. Za svaku informaciju možete kontaktirati broj : 063 / 443 764