PREDSJEDNIK ZRINJSKOG "Za 15 godina otkako sam u klubu nitko nije suspendiran, morali smo sačuvati obraz i dostojanstvo"

Igor Marić Tihomir Vranješ
Hercegovina.info

Kao grom iz vedra neba jučer je došla vijest kako je HKK Zrinjski do daljnjeg suspendirao svog kapetana i najboljeg igrača Tihomira Vranješa. Nakon Amerikanca Ervina klub će dalje bez još jedne važne karike u momčadi. 

Zbog čega je Vranješ suspendiran pojasnio nam je danas predsjednik kluba Igor Marić.

"Nikada od kada sam ja u klubu, a to je razdoblje od 15 godina, niti jedan igrač nije suspendiran. Tiho (Tihomir Vranješ) je bio kapetan i on je ispred grupe nezadovoljnih igrača on je vodio razgovore s upravom oko zaostalih plaća. Mi smo bili dužni dvije plaće i rekli smo igračima u kojem razdoblju ćemo im te zaostatke isplatiti. Međutim bez obzira na to oni nisu dva dana trenirali. Treći dan mi smo isplatili plaće. Nakon toga sam igračima rekao da smo im isplatili zaostatke, ali i to da će ako se dogodi pad rezultata, biti drastično kažnjeni. Dogodila su se tri poraza zaredom nakon tog štrajka. Netko je morao odgovarati, a to je bio Vranješ kao kapetan", kaže Marić.

O suspenziji je odlučivala i riječ trenera.

"Suspenzija nije došla sama od sebe. Trener je izrazio nezadovoljstvo i rekao kako Tihomir Vranješ loše trenira i loše igra i da klub nema nikakve koristi od njega i da kao kapetan ne doprinosi ništa momčadi. S obzirom da se nakupilo nezadovoljstvo s obje strane mi smo ga odlučili suspendirati do daljnjega. Iskreno, jedan od razloga zašto je otišao Neven Nikolić je taj što nije mogao iskontrolirati Ervina, Vranješa i još neke igrače koji su igrali za svoju statistiku. Mene je Tiho razočarao svojim ponašanjem i zalaganjem."

Marić navodi i neke druge razloge.

"Zrinjskom nedostaje jedna pobjeda za ligu za prvaka, a mi čujemo da Vranješ pregovara s jednim klubom iz Švedske da tamo ide igrati play-off. On kada uđe na parket rezultat pada. Tu postoje kalkulacije pojedinaca. Mi jedino na ovaj način možemo sačuvati obraz i dostojanstvo kluba. Krivo mi je jedino što su se naši domaći igrači priklonili ovoj dvojici ili trojici profesionalaca."

Predsjednik Zrinjskog kaže kako se klub bori s financiranjem.

"U drugim klubovima su puno veće dubioze i puno više se duguje. Kod nas je neko pravilo da čim se duguje plaća kreće se u štrajk i u sportu je to iznimno teško. Morat ćemo za iduću sezonu vidjeti što, kako i na koji način. Mi smo klub koji nismo na Proračunu. Mi nemamo niti jedne marke od Grada Mostara niti od HNŽ-a, ni javnih poduzeća. HKK Zrinjski je klub kojeg financira nekoliko poduzetnika i privatnika. Snalazimo se na milijun načina", zaključio je Marić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.