Posušani napravili domaću atmosferu, Grude slavile!

HKK Grude
Vjerojatno ključan trenutak utakmice bila je trica Ivana Šuška 7 minuta prije kraja kojom su Grude povele 55:54, do kraja Galić i Andrijanić samo povećavaju prednost, premda ni tada nije bilo lako jer su domaći igrači imali i promašaja. Ali, utakmica je bila prelomljena.

Početak iz snova za Posušje. Prva četvrtina dobivena je 12:19, a Gruđani, iako je bio najavljen dolazak velikog broja 'Poskoka' ipak nisu vjerovali da će se tako gromoglasno uzvikivati ime gosta u dvorani Bili Brig pa je i to malo sve zateklo.

Već u nastavku utakmice Gruđani preuzimaju konce, te u posljednjim minutama poluvremena smanjuju vodstvo Posušja na samo 4 koša prednosti. Ako se uzme u obzir da je Posušje u jednom trenutku imalo 14 koševa prednosti, onda je jasno kako su Grude strelovito izišle iz loše situacije.

Treća četvrtina ponovno odlazi na stranu Gruda i prednost na kraju nje je tek 2 koša za Posušje.

U posljednjoj četvrtini, i malobrojni grudski navijači počeli su ustajati sa svojih mjesta i reagirati na igru svojih košarkaša, a ti impulsi se itekako osjete.

Na kraju, završilo je 63:56 za Grude, za koje su uspješni bili Ivan Šušak s 18, Zlatko Galić s 12, te Nikola Andrijanić s 11 koševa.

Kod Posušja, po 14 koševa upisali su Ante Ramljak i Ante Begić, dok ih je Dominik Jukić upisao 13.

Trener Igor Jelić, te pomoćnici Brzica i Ević mogu mirnije pripremati momčad za uzvrat jer ako on i ne bude uspješan, u Grudama će se igrati odlučujuća utakmica. Premda, prednost domaćeg terena u atmosferi kao večeras i nije prednost. Na utakmicu mora doći više navijača koji će pomoći domaćem timu da se osvoji Ligu Herceg Bosne.

Uzvrat se igra u srijedu, 25. travnja, od 20.00 sati u Posušju.

Grude.com