VIDEO  Poraz Clippersa, Ivica Zubac prvi skakač susreta

Ivica Zubac
EPA

U borbi za četvrto mjesto na Zapadu Pelicansi su se približili Clippersima koje su noćas svladali na dvije pobjede. Imao je LA premalo napadački raspoloženih igrača, s druge strane Pelicansi su imali raspoloženog Ziona Williamsona i na kraju su upisali pobjedu. Još dvije minute prije kraja bili su Clippersi na minus pet i imali napad za dodatno približavanje, ali Kawhi Leonard nije ga iskoristio i Pelicansi su otišli do pobjede.

Kod Pelicansa Williamson je završio s 34 poena i sedam skokova, a Trey Murphy dodao je 14 poena i šest skokova. Kod poraženih Paul George upisao je 26 poena i šest asistencija, a Kawhi Leonard 23 poena i sedam skokova. Ivica Zubac za 33 minute ubacio je devet poena (4/7 za dva, 1/2 slobodna) uz 11 skokova i dvije asistencije.

Sadržaj se učitava...

Novi poraz za Raptorse koji su sve dalje od doigravanja. Ovaj put u Torontu ih je svladao Orlando Magic sa 113:103 te je ovo Raptorsima šesti uzastopni poraz. Nastavili su sa skromnim nastupima, a u ovom susretu nastupili su bez Scottieja Barnesa, Jakoba Poeltla, Chrisa Bouchera i RJ-a Barretta što nije lako nadoknaditi.

Ujednačenu momčad Orlanda predvodili su Franz Wagner s 19 poena i sedam asistencija i Paolo Banchero sa 17 poena, devet skokova i osam asistencija. Kod poraženih Gary Trent ubacio je 31 poen (7/11 trica), a Jordan Nwora 14 poena uz pet skokova.

Denver Nuggetsi su na vrhu Zapada nakon što su bili bolji u gostima kod San Antonio Spursa. Spursi su ugostili Nuggetse u Austinu s ciljem proširenja navijačke baze, dvorana je bila rasprodana, imali su veliku podršku, ali Nuggetsi su uspješno odradili posao.

Nikola Jokić bio je prvo ime susreta s 31 poenom i sedam skokova, a Jamal Murray dodao je 15 poena, deset skokova i osam asistencija. Kod poraženih Jeremy Sochan ubacio je 19 poena i uhvatio šest skokova, a po 17 poena upisao su Victor Wembanyama (devet skokova) i Devin Vassell.

Utah Jazz bilježi pobjedu protiv Atlanta Hawksa sa 124:122, a Luka Šamanić nije dobio priliku kod pobjednika. Hawksi su u završnici tri puta šutirali tricu za preuzimanje vodstva, ali nisu bili precizni i morali su priznati poraz.

Jazz su predvodili Keyonte George s 25 poena i pet asistencija i Collin Sexton s 21 poenom i šest asistencija. Kod poraženih Dejounte Murray ubacio je 33 poena uz devet asistencija, a Jalen Johnson dodao je 26 poena.

NBA:
New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 112:104
Toronto Raptors - Orlando Magic 103:113
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 106:117
Utah Jazz - Atlanta Hawks 124:122
Charlotte Hornets - Phoenix Suns 96:107 (Vasilije Micić 21p/Devin Booker 21p, 11as)
Detroit Pistons - Miami Heat 95:108 (Simone Fontecchio 24p, 6sk/Bam Adebayo 22p, 9sk)

Sportnet.hr