VIDEO  Pogledajte double-double Ivice Zubca u u prvoj pobjedi Clippersa protiv Sunsa u doigravanju

Ivica Zubac
EPA

Uvodnu seriju doigravanja Zapadne konferencije LA Clippersi otvorili su pobjedom 115:110 protiv Phoenix Sunsa koji su tako prekinuli niz od šest pobjeda. Jako dobru večer imao je hrvatski košarkaš Ivica Zubac koji je ostvario double-double. Već do kraja prvog prvog poluvremena imao je 10 poena i 11 skokova, a utakmicu je završio s 12 poena i 15 skokova u ukupno 30 minuta na parketu.

Kawhi Leonard je imao sjajnu pucačku večer dok je Russell Westbrook imao lošu, no obojica su imala veliki utjecaj na pobjedu Clippersa protiv Sunsa. Leonard je ubacio 38 koševa, uključujući dvije kasne trice, dok je Westbrook bio prijetnja posvuda osim u kao strijelac. Šutirao je samo 3 od 19 iz igre, ali je završio s devet poena, 10 skokova, osam asistencija, tri blokade i dvije ukradene lopte.

Sadržaj se učitava...

"Cijelu svoju karijeru ponosim se time što sam svake sezone radio sve. Što god je potrebno od mene da dobijem utakmicu, učinit ću to“, rekao je Westbrook, a to se i dogodilo posljednjih pola minute utakmice. Izveo je par slobodnih bacanja sa 17,7 sekundi do kraja za vodstvo od tri poena, a zatim je blokirao pokušaj polaganja Devina Bookera na drugoj strani i odbio loptu od Bookera da bi dao loptu Clippersima s preostalih 10 sekundi. Eric Gordon< dodao je 19 poena i pogodio kasna 3 koja su zadržala Clipperse u prednosti.

Kevin Durant je u redovima Sunsa zabio 27 poena i ovo je prva utakmica s njim na parketu koju su izgubili. Phoenix je u veljači dobio dvostrukog MVP-ja NBA finala iz Brooklyna, a ozljede su ga ograničile na osam utakmica što su bile sve pobjede Sunsa. Devin Booker dodao je 26 koševa za Phoenix, koji će pokušati izbjeći pad od 2-0 kod kuće u utorak.

Sunsi su gubili 109-103 s preostalih 1:33, ali su osvojili sljedećih pet poena. Clippersi su zgrabili nekoliko napadačkih skokova u posjedu koji je uslijedio prije nego što je Westbrook izveo slobodna bacanja kojima je prelomio utakmicu. Los Angeles je vodio veći dio večeri do sredine treće četvrtine. Torrey Craig je onda gurnuo Phoenix naprijed do 70-68. Bio je to dio serije 15-0 koja je dovela Sunse do 77-68. Clippersi, predvođeni Leonardovim 12 koševa u trećem, oporavili su se i izjednačili na 81 - svi su krenuli na četvrto mjesto.

Leonardu, koji je bio dvostruki MVP finala, ovo je prva utakmica doigravanja još od lipnja 2021., a Clippersima je nedostajao u ovoj utakmici Paul George koji je prošli mjesec iščašio koljeno pa vjerojatno neće ni igrati u ovoj seriji po prvim procjenama.

NBA doigravanje:

Phoenix Suns – LA Clippers 110:115

Sportnet.rtl.hr