PATNJE ZAGREBAČKE CIBONE Hercegovački košarkaš ipak ostao na raspolaganju do raspleta situacije

Mateo Drežnjak
ABA Liga

Zagrebačka Cibona živi najteže dana u svojoj povijesti. Klub je pred raspadom, igrači odlaze, a navijači su pokrenuli akciju prikupljanja novca ne bi li 'Vukove' izvukli iz teške situacije. Aleksandar Petrović koji je dovio akciju spašavanja Cibone, danas se oglasio i rekao kako se ista obustavlja. 

"S obzirom na to da Cibona ide dalje istim putem akcija za spas kluba MSC obustavlja svoje aktivnosti i zahvaljuje svima koji su donirali novac. Isti će biti vraćen do kraja srpnja", napisao je legendarni Aco na svom Twitteru.

On je naime u utorak podijelio vijest kako je sadašnja garnitura vodstva Cibone poslala prijavu za ABA ligu i tako preuzela odgovornost za klub, a financijski direktor Ivan Matasić je dugo boravio u SAD-u i pokušao dogovoriti investitore za ulazak u klub.

U međuvremenu, momčad koja je osvojila naslov prvaka se raspada. Na raspolaganju klubu od stožernih igrača ostali su jedini; Roko Prkačin, Krešimir Radovčić te bivši igrač Širokog Brijega Mateo Drežnjak.

"Na čekanju sam i ja te ne znam puno. Rekli su nam kako u klub stižu novi sponzori, odnosno investitori. To je informacija od prije tjedan dana. Danas je ponovno stigla nova informacija kako će se sve znati kroz tjedan dana. Nemam vam što drugo reći", kaže Drežnjak.

Ostaje do kraja

"Istina, ostajem dok ne vidimo što će biti s Cibonom. Neću žuriti, bit ćemo pametniji za nekih desetak dana. Trenutno se rješavaju stvari, no još uvijek ništa nije konkretno riješeno", rekao je Mateo Drežnjak za Hercegovina.info.

Dodajmo kako Drežnjak ugovor s Cibonom ima na još dvije godine, no isti može raskinuti odmah kako su to učinili brojni njegovi suigrači.

U prva tri dana akcije grupe Mi smo Cibona sakupljeno je gotovo tri milijuna kuna. Novac će se vratiti donatorima, a Cibonu će pokušati spasiti aktualna uprava i za sada misteriozni investitori iz SAD-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.