Partizan mi je draži od Cibone, u Beogradu bi mi bilo bolje nego ovdje

kosarkaska nada

... broncom oko vrata.

Generacija rođena 1995. dominira Europom. Lani su bez poraza postali europski prvaci, prošli tjedan kao najbolja eurovrsta osvojili broncu iza prvaka SAD-a i Australije. Slika koju bi jednog dana voljeli vidjeti i kod seniorske reprezentacije, pišu SPORTSKE NOVOSTI.

U klubovima stagniraju

- Morić, Jurić, Sesar i Zemljić po talentu nisu zaostajali za Kukočem, Rađom ili Draženom, ali u klubovima se nije jednako radilo. Ozbiljan rad je nužan, kao i da klub stane iza minutaže koja će se smisleno davati tim 17-godišnjacima.

Jedini poraz Hrvatska je doživjela u polufinalu od Australije.

Španjolsku su pobijedili dvaput (+32 u boju za broncu), Češku, Litvu... Karlo Žganec je drugi skakač prvenstva, Paolo Marinelli peti asistent, a Mario Hezonja drugi strijelac i član najbolje petorke...

- Nisam zadovoljan, iako je to pomalo čudno nakon bronce. Žalim što nismo igrali protiv Amerikanaca, na tu utakmicu smo se dugo pripremali - kaže vođa ove generacije Hezonja i nastavlja na svoj način.

- Potpuno smo drukčiji od njih. Kada prolazimo hodnikom i oni i svi ostali nam se miču s puta. Zafrkavaju nas da smo balkanski huligani i nestrpljivo smo čekali utakmicu protiv SAD-a.

Nakon sezone u kojoj se teško ozlijedio i prebolio mononukleozu, Hezonja je na SP-u imao prosjek od 21,5 koševa. Odšteta koju traži KK Zagreb je 150.000 eura i neće biti prepreka transferu.

Prije pola godine pričalo se da ga je zakaparila Barcelona, posljednjih tjedana da ga Dušan Vujošević želi u Partizanu. Hezonja kaže da još nije odlučio, kao i da ne zna za zanimanje Cibone i Cedevite.

Zemlja sa 200 izbornika

- Partizan mi je najdraži klub, ispred Cibone i ostalih naših. Najpoznatiji je po radu s mladima, a pred njegovim navijačima ne možeš dati manje od 300 posto. Ne zanima me kako bi u Hrvatskoj reagirali na moj odlazak u Beograd u kojem bi mi, vjerojatno, bilo bolje nego ovdje gdje postoji 200 izbornika koji stalno kritiziraju. Još nisam upoznao niti jednog Srbina divljaka, dok nas u Hrvatskoj stalno otpisuju i govore da smo ovakvi ili onakvi.