OTVARANJE SEZONE Bojan Bogdanović nabolji strijelac Jazza u prvoj utakmici

OTVARANJE SEZONE Bojan Bogdanović nabolji strijelac Jazza u prvoj utakmici
Facebook

Odlično je u novu sezonu NBA lige krenuo Bojan Bogdanović. Hrvatski je reprezentativac predvodio svoj Utah Jazz u prvoj pobjedi.

Jedini hrvatski košarkaš u akciji druge večeri nove NBA sezone bio je Bojan Bogdanović. On je sa svojim Utah Jazzom dočekao OKC Thunder te je slavio s uvjerljivih 107:86.

"Još više od toga veseli i forma hrvatskog košarkaša koji je definitivno na pravi način i potpuno zdrav ušao u sezonu. Bogdanović je predvodio Jazzere s 22 poena za 28 minuta uz šut iz igre 10/17, od čega 2/6 za tricu. Imao je i četiri skoka i dvije asistencije", piše sportnet.rtl.hr.

Jazzeri su u utakmicu krenuli malo sporije u napadu, ali su zato obranom došli do ranog vodstva koje nisu ispuštali, a koje je već krajem prve četvrtine iznosilo devet poena viška.

Maksimalna razlika išla je i do 26 poena prednosti za Jazz, a zaustavila se na konačnih 19 te je Quinn Snyder mogao dati minutažu gotovo svima. Utah je uz Bojana imala još petoricu dvoznamenkastih, a istaknuo se Rudy Gobert sa 16 poena i 21 skokom.

Kod Thundera je Shai Gilgeous-Alexander ubacio 18 poena, dok je Darius Bazley imao 15 poena i sedam skokova.