Otac Bojana Bogdanovića nazvao bolnicu u Mostaru i izričito zamolio da se kupe respiratori

Bojan Bogdanović
Getty Images

Dok i sam u samoizolaciji čeka rasplet situacije u NBA ligi, hoće li se sezona završiti ili jednostavno otkazati, dok i Sjedinjenim Američkim Državama prijeti talijanski scenarij, Bojan Bogdanović sa zanimanjem prati što se događa u njegovu rodnom gradu.

Prvi potvrđen slučaj koronavirusa u Mostaru dogodio se upravo u bolnici u kojoj se rodio Bojan, ali i koja je središnji klinički centar za veći dio hercegovačke regije, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Bogdanović je SKB Mostar donirao iznos od 50.000 dolara, a namijenjen je kupovini respiratora, neophodnog za liječenje najtežih oblika bolesti izazvanim virusom COVID-19.

Vijest o donaciji iz dalekog Salt Lake Cityja objavio je sam SKB Mostar, odakle su se priopćenjem zahvalili hrvatskom reprezentativcu.

Da je Bojan Bogdanović poslao novčanu donaciju mostarskoj bolnici potvrdila je za Sportske Novosti i glasnogovornica SKB Mostar Adrijana Pandža, koja je kao posrednika navela oca Marija.

"Bojanov otac kontaktirao je našeg ravnatelja i ponudio novčanu pomoć bolnici. Izričito je naglašeno da se novcem kupe respiratori, pa će u tom pravcu i ići donacija. Svakako da smo svi zahvalni, a i njegov potez pokazuje koliko se podiže svijest kod svih javnih osoba, jer svi zajedno svjesni smo ozbiljnosti situacije", kazala je Adrijana Pandža.

Da sami nisu izašli s ovom objavom, vjerojatno bi donacija ostala u domeni “anonimne”, jer daleko od toga da je ovo njegova prva donacija, bilo kakve vrste. Naime, po Mostaru se i prije govorilo da je NBA zvijezda donirala sportsku opremu ili slične stvari onima kojima je to potrebno, ali sam Bogdanović insistirao je na tome da se o tome ne priča javno. Nije samo stvar u tome što je Bojan tip osobe koja se time ne želi “hvalisati”, nego ima dosta i do mostarskog mentaliteta, koji će često i najpozitivniju stvar pretvoriti u nešto negativno.

Što se ove posljednje donacije tiče, za nju ništa negativno ne mogu naći ni oni najzločestiji, jer Mostaru i Hercegovini potrebna je pomoć svake vrste.