OKRŠAJ SESARA I SIMONA "To se ne radi, to je seljački..."

Josip Sesar Kruno Simon

Cibona je pobjedom 86:66 protiv Cedevite Junior stigla do devetog naslova u Kupu Krešimira Ćosića. Dobar rezultat i sjajnu partiju Borne Kapuste koji je s 27 koševa, šest skokova i osam asistencija predvodio Cibonu do pobjede zasjenio je sukob s kraja utakmice.

Problem je nastao nekih pola minute prije kraja susreta nakon što je Cibonin trener Josip Sesar pozvao minutu odmora. Budući da je ishod utakmice bio poznat, a time i osvajač natjecanja, u Cedeviti Junior taj su potez protumačili kao provokaciju. Cedevitin trener Damir Mulaomerović je poludio, a Kruno Simon ušao je u verbalni sukob sa Sesarom i onda krenuo prema njemu. Suci su ga zaustavili. Sesar tvrdi da je minutu odmora zvao ranije, piše Index.

Za Mulaomerovića je to bilo podcjenjivanje

"Simon? To je glupost. Zvao sam time-out još dvije minute prije kraja. Htio sam primiriti klupu u slavlju, da ne bacaju lopte, da ovo bude samo naš trenutak. Simonova je reakcija smiješna. Rekao sam Mulaomeroviću da nipošto nisam htio poniziti Cedevitu i Simona, a Kruno si je uzeo previše za pravo. Ipak je samo igrač i treba raditi ono što mu trener kaže, bez obzira na njegovu veliku karijeru. Isto bih opet učinio", tvrdi Cibonin trener.

"Kako bih trebao doživjeti taj potez nego kao podcjenjivanje? Na njegovom mjestu ja bih povukao tu minutu odmora i slavio dvadeset sekundi poslije. U trenerskom poslu postoje nepisana pravila, takvo se što ne radi. Nikada neću dozvoliti da netko ne poštuje moje igrače. Bez obzira na to kad je zvao tu minutu odmora, pa bilo to i dvije minute do kraja, kako kaže", istaknuo je Mulaomerović.

Simon je sve opisao kao "seljački potez" i rekao da se to ne radi.