FOTO  Nikolina Pandža: Puno mi znači poziv u reprezentaciju Hrvatske

žkk zrinjski start
...a najbolja potvrda toga je poziv trenerici Zrinjevku Nikolini Pandža u reprezentaciju Hrvatske.

Kako je došlo do toga da dobiješ poziv u reprezentaciju Hrvatske?

Hrvatski ženski košarkaški savez surađuje sa našim te kroz taj zajednički rad pruža nam se mogućnost da talentirane igračice sa područja Hercegovine dobiju priliku na pokaznim treninzima zajedno sa svim curama iz susjedne nam Hrvatske.  Kroz posljednje dvije sezone ženska košarka doživljava svoj procvat zahvaljujući upornim radom trenera u klubovima, a taj se rad odražava kroz sve veći broj članica u svim hercegovačkim klubovima. Uzimajući u obzir sve navedeno, dobila sam poziv od Hrvatskog košarkaskog saveza, uz podršku i ukazano povjerenje Hrvatske košarkaske akademije Herceg Bosne, kojoj se ovim putem želim i zahvaliti.

O kojoj je reprezentativnoj kategoriji riječ?

Riječ je o pripremama Hrvatske kadetske reprezentacije, a na kontrolni trening u Slavonskom Brodu u razdoblju od 02. do 08. siječnja 2016. godine pozvano je 20 najboljih košarkašica.

Da li postoji plan rada i priprema?

Naravno, kako na igračicama tako i na nama trenerima je da damo svoj maksimum kroz svih tjedan dana priprema. Jedna od mojih kolegica na pripremama je bivša reprezentativka Anđa Jelavić koja je zajedno sa Damirom Mulaomerovićem sadašnjim trenerom Cibone bila počasni gost u završnici projekta u kojem je ŽKK Zrinjski 2010 bio jedan od sudionika.

Koliko tebi osobno i Zrinjskom znači ovaj poziv?

Meni osobno jako puno znači ovaj poziv jer sam svjesna da je to jedna stepenica više u mom košarkaškom obrazovanju, a za Klub također jako puno znači jer time pokazujemo da smo vrijedni i ustrajni u svome radu bez obzira na sve neprilike koje nas okružuju.

HERCEGOVINA.info