FOTO  Nikolina Pandža: Zadovoljni smo nastupom u Trogiru

U jakoj konkurenciji košarkašice Zrinjskog osvojile su peto mjesto, a igračica Blaženka Rezo izabrana je u najbolju petorku turnira. O samom turniru, ali i o svemu ostalom vezanom za klub porazgovarali smo sa trenericom Nikolinom Pandža, pa evo što nam je rekla:

Košarkašice Zrinjskog 2010 nastupile su na turniru u Trogiru, kako ste zadovoljni nastupom?

Turnir je na međunarodnoj razini, a samim time dolaze ekipe sa dugogodišnjom košarkaškom tradicijom. Tu su bila imena poput Krke iz Slovenije, Jolly-a iz Šibenika, Maribora iz Slovenije. Naše su cure pokazale odlučnost, samouvjerenost, srčanost i borbenost što je odlučivalo u pobjedama protiv jednog Jolly-a i Vodica. Utakmica protiv Krke je bila neizvjesna do samog kraja, gdje nam je falilo malo sreće i iskustva da prođemo u polufinale. Moramo i spomenuti da su cure bile prepoznatljive po svojem zajedništvu i navijanjem , te predstavljanjem svoga grada i kluba! Mi smo jako zadovoljni nastupom, iako smo mogli više ne smijemo biti nezadovoljni jer je to ogroman uspjeh za nas i za klub koji postoji samo 2 i pol godine!

Kakvi su planovi u ovoj godini, da li ćete ići na neka natjecanja i postoji li mogućnost da se natječete u ligi HB?

Ove godine planiramo sudjelovati u ligi HB, a do tada želimo curama osigurati što više utakmica, bilo prijateljskih, bilo preko nekih turnira. Na ljeto postoji mogućnost da cure sudjeluju na jednom od košarkaškaških kampova.

S obzirom na probleme na koje nailazite otkud vam motivi da radite u košarci?

Vjerujemo da ženska košarka ima svoje mjestu u našem gradu, pa nas valjda taj entuzijazam i želja da populariziramo košarku još uvijek drži. Sve te cure pokazuju svoju želju za treniranjem, to nam je dodatni motiv. Savez nam je ove godine izašao u susret sa više termina u dvoranama, te su nam neki dobri ljudi i pomogli pri financiranju, tako da se nekako održavamo i borimo da ovaj kolektiv bude na jednom većem nivou. Ovim putem zahvaljujemo se tvrtki Alphatherm iz Mostara što su nam pružili nesebičnu financijsku pomoć pri odlasku na turnir.

Ima li ova današnja ekipa potencijala da jednog dana dođe do prve lige BiH?

Naravno ! To nam je cilj jednoga dana da Mostar ima svog predstavnika u prvoj ligi BiH. Mi smo osnovali ovaj klub sa ciljem da se radi sa mlađim kategorijama prvih godina, tako da one budu temelj prvog tima u nekom narednom periodu.

Da li primate nove članice, i ako jeste gdje se mogu prijaviti?

Mi primamo nove članice tijekom cijele godine. Mogu doći osobno na treninge u Đačkom domu srijedom u 17:00 , subotom u 19:00, te nedjeljom u 14:30 ! Kontakt telefon na koji možete dobiti sve informacije je : 063 / 443 764

Još nešto za kraj?

Najprije zahvaljujemo još jednom Vašem portalu koji nas prati na svakoj našoj utakmici,kao i svima koji nam daju svoju podršku u bilo kojem obliku. Nadamo se još boljim rezultatima i još većoj potpori jer to naše cure sigurno zaslužuju!

hercegovina.info