Nikolina Milić zakoračila u čarobni svijet WNBA lige

košarkašica, WNBA, Nikolina Milić
Instagram

Da je Hercegovina rasadnik sportskih talenata, ovih dana potvrdila je i Trebinjka Nikolina Milić. Ova Hercegovka zakoračila je u magični svijet WNBA lige potpisavši ugovor s ekipom Minnesota Lynks. U redove četverostrukog prvaka WNBA lige, Nikolina, došla je iz mađarskog Szekszarda za koji je, ove sezone, ubacivala prosječno 17.6 poena po utakmici.

Dvadesetosmogodišnjakinja je debitirala za Minnesotu protiv Seatlea i za 12 minuta na parketu ubacila je 7 poena, uz 6 skokova i jednu asistenciju.

Ova Hercegovka otkrila je i prve utiske nakon potpisivanja ugovora s ekipom Minnesote.

"Presretna sam. Za nekoga tko dolazi iz jedne male sredine uistinu mi je velika čast što sam postala dio WNBA lige. Kada sam se počela baviti košarkom mogla sam samo sanjati da ću jednog dana zaigrati u ženskoj NBA ligi. Ipak, uspjela sam uz puno rada, odricanja i upornosti. Kockice su se posložile i sada sam tu gdje jesam", kaže Nikolina Milić. 

Milić je rođena u Trebinju 1994. godine. Karijeru je počela u ekipi Trebinje 03, potom je igrala u Italiji za ekipu Bromi, u Belgiji za Castors, pa u Španjolskoj za Gerniku. Sa selekcijom Srbije ima osvojenu brončanu medalju na Europskom prvenstvu 2019. godine.