VIDEO  Ni dobar nastup Bojana Bogdanovića nije pomogao Detroitu

Bojan Bogdanović
EPA

Detroit Pistonsi upisali su već šesti uzastopni poraz. Gostovali su kod Los Angeles Lakersa i upisali poraz 128:121 u susretu u kojem su Lakersi osigurali pobjedu u zadnjoj dionici.

Lakersi su ponovno nastupili bez LeBrona Jamesa koji još uvijek ima problema s ozljedom, a nije bilo niti kod Pistonsa i dalje Cadea Cunninghama što je i njima priličan hendikep.

Tijekom prvog poluvremena, točnije druge četvrtine, Lakersi su zaostajali 14 poena, ali su svejedno na poluvrijeme odnijeli vodstvo.

Sadržaj se učitava...

U nastavku susreta vodila se ravnopravna bitka iz koje su domaćini izašli kao pobjednici.

Predvodili su ih Anthony Davis s 38 poena i 16 skokova te Lonnie Walker sa 17 poena. Kod Pistonsa Alec Burks ubacio je 23 poena, a Bojan Bogdanović za 35 minuta ubacio je 20 poena (7/13 za dva, 0/2 za tri, 6/7 slobodna) uz šest skokova i pet asistencija.

Phoenix Sunsi poraženi su kod Utah Jazza sa 134:133 u tijesnom dvoboju u kojem je Phoenix na kraju imao napad za produžetak, ali Damion Lee nije ubacio tricu. U napadu je priskočio Devin Booker i sa sirenom samo smanjio na minus jedan.

Sunsi su nastupili bez Chrisa Paula, a na drugoj strani Lauri Markkanen je odigrao sjajnu utakmicu i s učinkom karijere stvorio ogromne probleme visokim igračima Phoenixa.

Markkanen je upisao 38 poena uz sjajan šut iz igre 15/18 i tome je dodao šest sokova. Malik Beasley je ubacio 27 poena (7/13 trica), a Jordan Clarkson 20 poena.

Kod Sunsa Devin Booker je završio s čak 49 poena, osam skokova i deset asistencija, a po 17 poena dodali su Deandre Ayton (deset skokova, osam asistencija) i Cameron Payne (pet asistencija). Dario Šarić je za 13 minuta ubacio četiri poena (1/2 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) te uhvatio šest skokova.

NBA:
Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 128:121
Utah Jazz - Phoenix Suns 134:133