NBA James Harden novi košarkaš Brooklyn Netsa

James Harden , nba, NBA liga , kosarka, James Harden , nba, NBA liga , Houston Rockets, NBA liga , James Harden , James Harden , NBA liga , Houston Rockets, James Harden , James Harden , NBA liga , James Harden

James Harden novi je košarkaš Brooklyn Netsa, objavio je danas Adrian Wojnarowski s ESPN-a. 

U velikom trejdu sudjelovala su četiri kluba. Rocketsi su za Hardena dobili Exuma iz Clevelanda te LeVerta i Kurucsa iz Netsa te četiri picka prve runde (tri od Netsa, jedan od Bucksa) i četiri mogućnosti razmjene. LeVerta su odmah proslijedili u Indianu te su ga uz pick druge runde trejdali za Victora Oladipa. Cleveland je u ovoj razmjeni dobio Jaretta Allena i Taureana Princea iz Netsa.

Odlazak Jamesa Hardena je danima postajao sve bliži. Bilo je jasno da Houston Rocketsi više nisu u njegovim planovima. Bradonja je nakon sinoćnje utakmice praktički javno kazao kako odustaje od ekipe. 

"Jednostavno nismo dovoljno dobri. Nemamo kemiju, talent, ništa. I to se vidi na posljednjim utakmicama. Volim ovaj grad, učinio sam doslovno sve što sam mogao. Ali situacija je luda i mislim da se ne može popraviti", rekao je nakon sinoćnjeg poraza od Lakersa 117:100, četvrtog za Rocketse u posljednjih pet utakmica.

Ubrzo se javio i poznati Wojnarowski koji je objavio da Houston redovno pregovara s nizom momčadi, ali da je njegova cijena previsoka. Ipak, dogovor je na kraju postignut u bizarnom trejdu.