NBA LIGA Detroit predvođen sjajnim Bogdanovićem napokon pobijedio

Bojan Bogdanović
EPA

Detroit Pistons igraju jednu od najgorih sezona, i to ne samo u svojoj povijesti, već i što se tiče čitavog tijeka NBA lige. Oborili su i postavili već nekoliko negativnih rekorda, pa i onaj za najdulji niz poraza (28), tek u rijetkim situacijama našlo se povoda za slavlje. Jedan od takvih zbio se sinoć, u domaćem ogledu sa 113-106 svladana je još jedna momčad sa samog dna Istočne konferencije, piše Telesport.

Charlotte Hornets postali su tako tek peta žrtva Pistonsa, momčad iz Michigana je u dosadašnjem tijeku sezone skupila i čak 39 poraza. Detroit je do novog trijumfa došao ponajviše uz pomoć Bojana Bogdanovića, hrvatski košarkaš prvo je ime ove utakmice. Za 33 minute na parketu, upisao je čak 34 poena te po četiri skoka i isto toliko asistencija, što mu je i drugi najbolji nastup od povratka nakon ozljede.Jedini put kad je bio efikasniji bilo je početkom godine, i to u gostima kod Utah Jazza, no tad je do svojih 36 poena došao i kroz produžetke. Sad je, dakle, ovaj sjajan učinak ostvario u nešto više od pola sata na parketu, što je ostvario kroz pet pogođenih od 10 pokušaja za tricu, odnosno sedam od 13 za dva poena te pet od šest ubačenih slobodnih bacanja.

Tako se Bogdanovićeva momčad pretposljednjem sastavu Washington Wizardsa približila na samo dvije pobjede zaostatka, ako se zaredaju ovakvi rezultati, mogli bi im i prepustiti fenjer u NBA-u. Nova prilika za pobjedu bit će u subotu navečer, i to baš u domaćem srazu s ekipom iz glavnog grada SAD-a, pa Pistonsi imaju šansu tek po drugi put ove sezone spojiti dva slavlja…