NBA LIGA Bogdanović je zabio 22, ali nije spasio Pistonse već 18. poraza u nizu

Bojan Bogdanović Detroit
Kelley L Cox

Svoju drugu utakmicu nove NBA sezone, odnosno od povratka na parket nakon duge pauze odigrao je Bojan Bogdanović. Nadali su se Detroit Pistons da će ih Babo malo trgnuti i izvući iz depresivnog niza u koji su pali, ali ovdje se možemo poslužiti onom Thompsonovom: “Nova lica, scena ista.”

Odnosno, parafrazirati ju ili reći da je sve isto kao i lani jer Bogdanović zabija, ali Pistonsi gube. I u svom drugom nastupu Bojan je ubacio 22 poena, ali Detroit je svejedno poražen. Ovaj put kobni su bili Memphis Grizzlies sa 116-102, a poglavito Desmond Bane, prenosi Telesport.

U suspenziji koju trpi Ja Morant i nakon odlaska Dillona Brooksa, Bane je preuzeo to breme prve opcije u Memphisu na sebe. I očito u tome uživa jer je protiv Pistonsa upisao svoj učinak karijere i suparnika ponizio s čak 49 poena.

U prvom poluvremenu Detroit je čak i parirao, imao i četiri razlike (56-52) na odmoru, ali Bane je u druge 24 minute upalio motore, zabio čak 32 poena te u potpunosti okrenuo susret, pogotovo u četvrtoj dionici koja je gostima pripala s 34-18.18. je to Detroitov poraz u nizu, a to znači da se opasno približava rekordu. Philadelphia 76ers drže rekord u jednoj sezoni s 26 vezanih poraza 2013./14., a 28 u nizu s kraja sezone 2015./16. i početka iduće. Nakon njih, Houston Rockets pretprošle su vezali 20 poraza, a Detroit je sad već tu blizu.

Nadamo se ipak da će im Babo donijeti koju pobjedu prije toga. U ovoj večeri šutirao je 8/15 iz igre i zabio je četiri od osam trica, a imao je i jako dobrih sedam asistencija, tri ukradene i četiri skoka. Po tome je uvjerljivo bio prvo ime Pistonsa, a pokušali su pomoći Jalen Duren (17 poena, 11 skokova) te Cade Cunningham sa 16 ubačaja i 10 asistencija.

Što se Banea tiče, iz igre je imao 19/31, a dodao je i osam asistencija te šest skokova. Utakmica sezone za beka Memphisa, a prvi je na liniji pomoći bio Jaren Jackson Jr. s 24 ubačaja i četiri skoka.