NBA Hercegovački dvojac dvoznamenkast

Ivica Zubac
USA Today

Detroit Pistonsi iznenadili su u gostima Brooklyn Netse od kojih su bili bolji sa 130:122. Prekinuli su Pistonsi tako niz od četiri uzastopna poraza, ali je ujedno i prekinut niz Bojana Bogdanovića koji je u deset utakmica zaredom bilježio 20 i više poena.

Ovo nije bila Bogdanovićeva večer, šuterski nije bio raspoložen i Netsi su ga uspjeli usporiti, međutim osam dvoznamenkastih igrača kod Pistonsa ipak su bili prevaga, Netsi su imali samo trojicu koji nisu uspjeli sami nositi momčad do pobjede.

Bogdanović je na parketu proveo 32 minute i za to vrijeme je upisao 11 poena (4/11 za dva, 0/4 za tri, 3/4 slobodna) te je uhvatio šest skokova. Dosta raspoloženiji bili su Saddiq Bey s 25 poena i devet skokova te Alec Burks s 20 poena i pet skokova.

Kod Netsa Kyrie Irving ubacio je 40 poena uz šest asistencija, Nic Claxton 27 poena uz 13 skokova, a Edmond Sumner 24 poena uz pet skokova.

Los Angeles Clippersi upisali su vrlo uvjerljivu pobjedu protiv San Antonio Spursa, ovo im je četvrta uzastopna pobjeda, a Spursima četvrti poraz u nizu.

Sve je riješeno vrlo brzo i Clippersi su stekli previsoku prednost da bi Spursi mogli računati na povratak. U konačnici je bilo plus 38 što dovoljno govori o tome kakav je ovo bio dvoboj.

Paul George predvodio je Clipperse s 35 poena i sedam asistencija, a Kawhi Leonard dodao je 27 poena i sedam asistencija. Ivica Zubac za 21 minutu upisao je 11 poena (4/5 za dva, 3/6 slobodna) uz pet skokova i dvije blokade.

Kod poraženih Keldon Johnson ubacio je 19 poena, a Isaiah Roby 14 poena uz sedam skokova.

Luka Dončić u Phoenixu je morao napustiti igru već nakon tri minute zbog uganuća gležnja, ali bez obzira na to, Dallas je upisao pobjedu 99:95.

Mavericksi su se dobro nosili s izlaskom Dončića, a njegovo neigranje Sunsima je bio dodatni pritisak da u ovoj utakmici moraju do pobjede.

U Dončićevom izostanku, dominirao je Spencer Dinwiddie s 36 poena i devet asistencija, a Dorian Finney-Smith dodao je 18 poena i 12 skokova.

Kod Sunsa po 22 poena upisali su Cameron Johnson (osam skokova) i Chris Paul (deset asistencija) dok je Deandre Ayton dodao 19 poena i 20 skokova. Dario Šarić na parketu je proveo samo tri minute uz učinak od jednog promašaja i dvije osobne pogreške.

NBA

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 122:130
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 138:100
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 95:99

Sportnet.rtl.hr