NBA Bojan Bogdanović odlazi iz Detroita? Bucksima bi bio idealno pojačanje

Bojan Bogdanović
EPA

Nakon što su odabrali novog trenera i angažirali Adriana Griffina, Milwaukee Bucksi mogu se fokusirati na promjene u sastavu kojima će reagirati na debakl ispadanja u prvom krugu NBA doigravanja i presložiti momčad koju bi Giannis Antetokounmpo trebao povesti prema novom naslovu prvaka, piše index.hr

Jedna od glavnih meta mogao bi im biti Bojan Bogdanović, piše Bleacher Report. Najbolji hrvatski košarkaš tako se počeo pojavljivati u glasinama za novu sezonu više od mjesec dana prije otvaranja tržišta za slobodne igrače 1. srpnja, što se tradicionalno smatra početkom prijelaznog roka.

U Buckse bi se sjajno uklopio

"Vrijeme je da Milwaukee Bucksi napadnu tržište ako žele značajno pojačati jezgru momčadi putem trejda. Novi kolektivni ugovor već će im utjecati na mogućnosti ovog ljeta, a sljedećeg će nova pravila biti još stroža", piše Bleacher Report pa objašnjava zašto bi baš Bogdanović trebao biti njihov izbor.

"Bojan Bogdanović je savršen. Milwaukee očajnički treba 'spacing' kad napada postavljenu obranu. Bogdanović je šutirao preko 40% za tricu i 48% s poludistance, a jedan je od rijetkih igrača koji nisu zvijezde, a jednako su učinkoviti kad sami kreiraju i kao pomoćni strijelci."

Za Bogdanovićem je prva sezona u Detroitu, u kojoj je imao najbolji prosjek karijere od 21.6 poena, dugo je na glasu kao jedan od najopasnijih šutera lige i smatra ga se idealnim za heliocentrične sustave u kojima se igra vrti oko najboljeg igrača, kao oko Giannisa Antetokounmpa, ali i Luke Dončića, LeBrona Jamesa...

Novi kolektivni ugovor dodatno će otežati dovođenje novih igrača klubovima koji već previše troše na plaće, a kako imaju već poprilično staru momčad, iduća sezona mogla bi im biti posljednja u kojoj će se boriti za naslov s jezgrom koju uz Antetokounmpa čine Jrue Holiday, Khris Middleton i Brook Lopez. Zato bi još jedan veteran koji popunjava rupe u momčadi, poput Bojana, zaista bio idealan dodatak.

Detroit bi ga mogao pustiti zbog debakla na lutriji za draft

Tim više što s Pistonsima ima još jednu godinu ugovora. Oni su u veljači odbili sve ponude za njega jer su ga željeli zadržati u novoj sezoni, u kojoj su namjeravali biti konkurentniji. Ali planove im je pokvarila lutrija za draft, na kojoj su imali najveće šanse uz San Antonio i Houston za prvi pick, odnosno Victora Wembanyamu, ali dobili su tek peti.

To bi im moglo odgoditi ambicije da se već u idućoj sezoni bore za doigravanje, a u tom bi slučaju bili puno skloniji trejdu Bogdanovića. No Bucksi nemaju mladih igrača ni pickova na draftu kojima bi privoljeli Pistonse da baš njima prepuste hrvatskog košarkaša pa je izvjesnije da će Bogdanović karijeru nastaviti drugdje.