Najtrofejniji europski trener vraća se u svoj matični klub - Partizan

Željko Obradović
Starsportphoto

Željko Obradović je novi trener 'Partizana' iz Beograda. Obradović se i službeno vratio u 'Partizan', što je potvrdio predsjednik kluba Ostoja Mijailović, prenosi B92.

Ugovor će biti na tri godine. Obradović se poslije 28 godina vraća u 'Partizan', koji je vodio od 1991. do 1993. godine.

Predvodio je 'Partizan' 1992. godine do titule prvaka Europe, a ukupno ih je osvojio devet. Popularni Žoc odmarao je godinu dana i sada se vraća na mjesto gdje je sve počelo.

Poslije godinu dana odmaranja od košarke, odlučio se vratiti u Humsku, uprkos sigurno daleko unosnijim ponudama i da pokuša klub podići praktično sa dna.

Prethodna je bila jedna od najgorih sezona u povijesti kluba, sa tri promjene trenera, bez trofeja i praktično bez utakmice kojom bi navijači mogli biti ponosni. To će se sada sigurno promijeniti, ali i još mnogo drugih stvari.

Osim 'Partizana', vodio je još 'Joventut', 'Real Madrid', 'Beneton Treviso', 'Panatinaikos' i 'Fenerbahče'. Najtrofejniji je trener u povijesti europske košarke sa devet osvojenih Euroliga i pregršt drugih nacionalnih trofeja.

Željko Obradović je rođen 9. ožujka 1960. godine u Čačku. Košarku je igrao u 'Borcu' i 'Partizanu' do 1991. godine kada je postao trener crno-bijelih.