VIDEO  Muškarac koji je promijenio spol ozlijedio tri košarkašice na utakmici, trener povukao ekipu

transrodni muškarac
Screenshot/Youtube

Košarkaška ekipa srednje škole iz Massachusettsa bila je prisiljena predati utakmicu nakon što je transrodna igračica protivničke ekipe ozlijedila tri njihove igračice.

Djevojački košarkaški tim Collegiate Charter School of Lowell odustao je od utakmice 8. veljače protiv KIPP-a Massachusetts nakon što je jedan od igrača KIPP-a, koji je biološki muškarac, ozlijedio tri njihove košarkašice.

Dužnosnici Collegiate Charter School rekli su da je tim odlučio odustati jer su se ostali igrači bojali da će se ozlijediti i da se neće moći natjecati u doigravanju koje je bilo samo nekoliko dana kasnije, pišu Sportske novosti.

Sadržaj se učitava...

"Kada je trener vidio da su se tri igračice ozlijedile u prvom poluvremenu, ostavljajući ga s pet igrača, odlučio je ranije završiti utakmicu. Bližilo se doigravanje, a on je trebao zdravu ekipu za četiri dana", rekao je glasnogovornik Collegiate Charter School Casey Crane.

Šokantna snimka iz utakmice pokazuje kako viša, krupnija transrodna igračica otima loptu drugoj igračici iz ruke, zbog čega protivnica pada na pod. Igračica Collegiate Chartera ostaje na podu te se ne može ustati od boli.

KIPP-ov igrač koji je biološki muškarac koji se identificira kao žena visok je više od 6 stopa i ima dlake na licu, rekao je izvor za Fox News Digital. Video je brzo postao viralan na društvenim mrežama koje osuđuju transrodnu igračicu.

"Muškarac koji udara ženu smo nekada zvali nasilnikom, sada se to naziva hrabrim", napisala je jedna korisnica na Twitteru.