FOTO  Marija Kutleša: Zrinjski 2010 je jako pozitivna stvar u mom životu.

Marija Kutleša

Jedna od iskusnijih igračica u kadru je Marija Kutleša, i evo što kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo hoćeš li se predstaviti našim čitateljima?

Pozdrav svim čitateljima portala hercegovina.info , zovem se Marija Kutleša, porijeklom sam iz Tomislavgrada gdje sam i naučila svoje prve košarkaške korake. U Mostaru živim od 2003. a za ŽKK "Zrinjski 2010" igram već drugu sezonu.

Kako je došlo do toga da se počneš baviti košarkom?

Na nagovor mamine prijateljice/trenerice Ive Orlović priključila sam se tadašnjoj školi košarke ŽKK "Županjac" u kojoj sam naučila osnove i ostala u klubu odigravši od predkadeta do seniora.

Za koje si kategorije do sada nastupala?

Nastupala sam za: Predkadeti /kadeti/junori/ seniori za ŽKK "Županjac"
Seniori ŽKK "Zrinjski" sezona 2003/2004
Seniori ŽKK Zrinjski 2010" sezona 2014/2015 i 2015/2016.

Kako si zadovoljna igrom ŽKK Zrinjski u ovoj sezoni?

Ekipa smo koja je okupljena prije samog početka natjecanja i još uvijek se međusobno upoznajemo i prilagođavamo jedni drugima. Dio nas nije prošao fizičke pripreme što trenerici nimalo ne olakšava posao. S obzirom u kakvim uvjetima treniramo i koliko malo vremena imamo da se posvetimo treninzima mislim da iz utakmice u utakmicu pokazujemo da smo ekipa koja ima kvalitet, borbenost i želju za pobjedom.

Da li si zadovoljna svojim igrama?

Pa iskreno, uvijek može bolje. S obzirom da sam zaposlena i da sam samohrani roditelj, svoje slobodno vrijeme posvećujem najvećoj ljubavi svog života a to je moj četverogodišnji sin i košarka. Također postoje dani kad moram sa sinom doći na trening, što trenerica i kolektiv super prihvaćaju a s druge strane se nadam se će ga to usmjeriti prema istom putu kao što je i njegovu mamu.

Kako je trenirati i igrati ovu ligu kada se zna da imate veoma malo termina za treniranje?

Uh...jako jako teško. Unatoč financijskom stanju, nedostatku termina, lošim uvjetima rada i jako maloj zainteresiranosti grada, županije za sport uopće, trenutni rezultat od 3 pobjede i 1 poraza je ravno čudu u ovom gradu.

Gdje je danas ŽKK Zrinjski što se tiče ženske košarke u BiH?

Što se tiče Hercegovine "Zrinjski 2010" je pri samom vrhu. Sve ovo što sam navela u prethodnom odgovoru nam ne dopušta da pomišljamo o nekom većem nivou jer bez obzira što Klub raste iz godine u godinu određene stvari i uvjeti nas usporavaju i onemogućuju u tome.

Nekada je ženska košarka bila veoma polpularna u Mostaru. Da li je ovaj današnji Zrinjski je na putu da vrati tu popularnost?

Ovaj Klub u kojem igram postoji samo 5 godina. Puno toga se uložilo, puno se napravilo i ostvarilo. U kakvim uvjetima održavamo treninge i koliko samo imamo termina tjedno skoro sa nikakvim proračunom sve cure igraju samo srcem i voljom, mislim da smo na dobrom putu da je ženska košarka u Mostaru zaslužila ovo što ima na tribinama a i vjerujte mnogo više.

Kakva su tvoja očekivanja u nastavku natjecanja?

Mislim da je ovo dobra sezona za Plemkinje. Nova smo i kvalitetna ekipa na čelu sa trenericom Nikolinom Pandžom i mislim da nas to ukoliko ostanemo kompletni sezonu ili dvije može dovesti do velikog rezultata.

Neizbježno pitanje je što planiraš u budućnosti vezano za košaru?

Nakon dužeg perioda izbivanja sa košarkaškog terena nisam mogla ni zamisliti da ću se ponovno vratiti na parket i uz ovako dobru igru kao kapetan "Zrinjskog 2010" sudjelovati u rastu i razvoju mladih Plemkinja. Nadam se da ću za par godina svoje znanje i iskustvo ako ne igrom na parketu prenjeti na rad s mlađim kategorijama ovog Kluba. Jer "Zrinjski 2010" je jako pozitivna stvar u mom životu.

Evo za kraj neka poruka našim čitateljima?

Svim čitateljima, sportašima, ljudima dobrog duha poručujem da vjeruju u ono što vole, da ne odustaju u svojim ciljevima jer pravi uspjeh i rezultat ne može doći bez odricanja i vjere u Boga. Doći će kad tad vrijeme da će ovo sve netko prepoznati i podržati na pravi način, kad će se cijeniti rad sportskih djelatnika koji usmjeravaju djecu grada Mostara na pravi put. Zahvaljujem se portalu HERCEGOVINA.info što je uvijek uz nas i što nas prati u našem radu i uspjehu