MARIĆ O ODLASKU ERVINA Razočarani smo njegovim ponašanjem van terena

HKK Zrinjski Igor Marić Ervin
Ilustracija/Hercegovina.info

Jedan od najboljih igrača HKK Zrinjski Amerikanac Carlbe Lee Ervin iznenada je napustio klub. U prvom dijelu sezone 26-godišnji Ervin je nosio Plemiće, a statistički je treći najbolji igrač lige s 16,8 poena po utakmici te 6,8 asistencija. Posebno se pamti njegova igra u hercegovačkom derbiju sa Širokim kada je imao i triple-double.

Mnoge je iznenadio njegov rastanak sa Zrinjskim. Večeras je cijelu situaciju za Hercegovina.info objasnio predsjednik kluba Igor Marić.

"Kako smo prvi dio prvenstva bili oduševljeni s njegovim igrama i njegovim ponašanjem, toliko smo drugi dio prvenstva bili razočarani njegovim ponašanjem van terena i to se odrazilo na njegove igre. Drugi dio njegova statistika nije bila ni blizu one iz prvog djela gdje nam je on pravio prevagu proti Širokog ili drugih ekipa gdje je on bio dominantan. Imate klasičnu priču oko nekih igrača. Ako plaća kasni jedan dan oni krenu s nezadovoljstvom i počnu iritirati cijelu ekipu. Mi nismo dali da nas itko ucjenjuje i da padamo na njegove frustracije.", kaže Marić.

Dobio je veći ugovor.

"On je dan nakon utakmice sa Širokim tražio da ide iz kluba jer ima bolju ponudu. Kako ćeš ići ako imaš FIBA ugovor. Mi ispunjavamo sve obaveze iz ugovora. Imao neke ponude iz Italije i Njemačke. Nakon toga mi smo bili maksimalno korektni i povećali smo mu ugovor i napravili aneks ugovora. Međutim to njega nije zadovoljilo. On je mislio da može više i bolje i jednostavno nije bio sretan u Mostaru."

Ulogu odigrale i priče 'sa strane'.

"Puno menadžera mu je 'napunilo glavu' nakon njegovih dobrih predstava u prvom dijelu prvenstva. On je dobar igrač, ali je samo tražio razloge da se raziđemo. Jednostavno to nismo mogli trpjeti i napravili smo raskid ugovora. Imamo još jednu malu obavezu prema njemu i to ćemo riješiti."

Kako bez Amerikanca.

"Mi smo osigurali ostanak. Probat ćemo sa Soldom i Anđušića na vanjskim pozicijama. Soldo dogodine treba biti nositelj igre, a tu su još Zovko i Džajić. Ekipa dobro trenira i dobro radi i nije ovo tako loša situacija. Vjerojatno ćemo još jednog mladog igrača priključiti iz juniora. Otvorit će se drugima njegova pozicija. Mi ćemo biti opasni i bez Ervina. Ukoliko dobijemo tri utakmice, mi smo u ligi za prvaka. Naše ambicije su iste, ali ne pod svaku cijenu i s onakvim Ervinom."

Kažimo kako je Ervin ostao u Mostaru i u potrazi je za novim klubom. Prijelazni rok u BiH je završen i jedina opcija mu je Europa ili povratak u Ameriku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.