Legendarni klub ide u stečaj! Aco: Cibone kakvu smo poznavali više neće biti

Legendarni klub ide u stečaj! Aco: Cibone kakvu smo poznavali više neće biti
stječu se zakonski uvjeti da se pokrene stečaj kluba, naravno ako vas netko od vjerovnika prijavi, kaže Aleksandar Petrović

islili smo da nas je pozvao na kavu kako bismo popričali o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, no aktualni košarkaški izbornik Aleksandar Petrović na dnevnom je redu imao medijski mnogo zvučniju temu. Trojicu kroničara kluba u kojem se i on formirao kao igrač, trener, a potom i sportski dužnosnik, Aco je sazvao radi zlogukog proročanstva: - Kao netko tko je u klub došao baš u godini kada je Lokomotiva promijenila ime u Cibona, a bilo je to davne 1976. godine, jako sam zabrinut za njegovu budućnost.

Štoviše, imam spoznaje da s 1. lipnjem Cibona ide u stečaj i da Cibone kakvu smo dosad poznavali više neće biti. Neće biti više kluba s takvim imenom, s tim grbom, s tom bogatom poviješću. Cibona kao takva više neće postojati. U tom sam klubu bio igrač, pomoćni trener, prvi trener, dopredsjednik i predsjednik kluba i kao takav imam pravo s javnosti podijeliti svoju zabrinutost. Želim pustiti glas, da budemo svi svjesni nestajanja jednog velikog kluba, da to ne prođe ispod radara.

Na djelu je tihi scenarij stečaja Odakle mu tako crne misli, objasnio je ovako: - Želim svim bivšim igračima, navijačima kluba, njegovim kroničarima i svim poklonicima košarke kazati da je danas 69. dan kako u predstečajnoj nagodbi nikome ništa nije isplaćeno. Već dva mjeseca određeni vjerovnici upozoravaju klub da ne ispunjava obveze, no ne dobivaju nikakav odgovor od kluba. Ako pak ne platite 90 dana ni jednu ratu predstečajne nagodbe, stječu se zakonski uvjeti da se pokrene stečaj kluba, naravno, ako vas netko od vjerovnika prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

vecernji.hr