KVALIFIKACIJE Košarkaši BiH uvjerljivo svladali Grčku

KVALIFIKACIJE Košarkaši BiH uvjerljivo svladali Grčku
Hercegovina.info

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u petom kolu kvalifikacija za Eurobasket danas u Rigi pobijedila selekciju Grčke sa 84:69 (26:18, 23:19, 15:14, 20:18).

Izabranici selektora Vedrana Bosnića, koji su ranije izborili plasman na EP, četvrtom pobjedom u kvalifikacijama osigurali su prvo mjesto u grupi H kolo prije kraja.

Susret nije imao rezultatski značaj s obzirom na to da su obje selekcije izborile učešće na smotri najboljih evuropskih selekcija. Uprkos tome, košarkaši BiH odigrali su maksimalno angažirano i od početka nametnuli svoj tempo igre te na kraju slavili ubjedljivu pobjedu. 

Grci su u nekoliko navrata iskoristili opuštenost u redovima bh. tima i smanjili zaostatak, ali ni u jednom trenutku nisu ozbiljnije ugrozili vodstvo reprezentacije BiH. 

Najefikasniji u selekciji BiH bili su Emir Sulejmanović sa 23 i Kenan Kamenjaš sa 16 poena, a kod Grčke Vassilis Kavvadas sa 16 i Dimitrios Katsivelis sa 12 poena. U posljednjem kolu košarkaši BiH u ponedjeljak u Rigi igraju protiv Bugarske.