Košarkaši Širokog porazom otvorili sezonu

Cibona je od prve minute diktirala tempo utakmice stvaravši prednost koja je postepeno rasla. Nakon što se na odmor otišlo vodstvom domaćina 39:32, nastavak je donio ipak agresivniju i kvalitetniju momčad aktualnih hrvatskih prvaka koji su utakmicu vrlo brzo odveli u mirne vode.

Utakmica je definitivno prelomljena u trećoj četvrtini, kada je u punoj mjeri zasjao dotad diskretni Antonio Graves. Jedan od dva nova Cibonina Amerikanca je s devet poena u kratkom razdoblju odveo domaće do 53:37, da bi Zubčić nešto kasnije, tri minute do kraja treće dionice, novom tricom osigurao dotad maksimalnih 18 razlike, 58:40.

Nakon 30 minuta bilo je 64:46, a posljednjih 10 minuta prošlo je u manje-više mirnom odrađivanju posla. Na krilima Hrvoja Puljka Široki je, doduše, malo priprijetio smanjenjem na 13 razlike, no bliže od toga gosti nisu došli. Široki HT Eronet poslan je kući s porazom od 85:65.

Cibose su vodili Graves (19 poena, pet skokova) i Zubčić (13 poena, 4/5 za tricu), dok su najefikasniji gostujući igrači bili Puljko (18 poena, četiri asistencije) i Špralja (10 poena).


ABCportal.info