Kobe Bryant dobio hommage u Širokom Brijegu

kOBE ARENA
FENA/Ivan Crnjac

Košarka legenda Kobe Bryant, koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći u siječnju ove godine, dobio je svojevrsni hommage u Širokom Brijegu.

Skupina zaljubljenika u košarku i u 'basket' napravila je na igralištu pored jedne osnovne škole "Kobe Arenu" na kojoj će zaljubljenici u taj sport moći igrati košarku.

Jedan od aktera ove akcije je Robert Hrkać, koji, kako ističe, cijeli život voli i prati sport.

"Sport obožavam, a ovdje je godinama stajao improvizirani koš saliven u jednu željeznu bačvu i mi smo se odlučili pokrenuti malu akciju i napraviti pravi koš. Zatražili smo i dobili dopuštenje od ravnatelja škole koji nam je i pomogao u realizaciji projekta", kazao je Feni Hrkać dodavši da planiraju nastaviti i s nekim drugim radovima na igralištu.

Izbor imena ovog basket igrališta, kaže Hrkać, ne čudi.

"Kobe je jedna od najvećih sportskih legendi... Cijeli sportski, a i svijet općenito je rastužila vijest o njegovoj smrti. Ovo je mali način da mu kažemo hvala za sve ono što je dao sportu i kao vrhunski sportaš, ali i kao uzor mnogim dječacima", ističe Hrkać.

Dodaje i da je Široki Brijeg oduvijek bio košarkaški grad i podsjeća na neke od uspjeha HKK Široki, ali, kako navodi, broj ovakvih koševa u gradu je deficitran.

"Ovaj dio grada nema puno koševa, a ljudi vole igrati i košarku i basket. Ovaj koš poslužit će mnogim dječacima koji vole basket, a i okruženje za igru će im biti sigurnije", rekao je Hrkać dodavši kako se nada da će na njemu ekipe igrati danonoćno.

Basket igralište koje će sada biti spomen na legendarnog Bryanta nalazi se u dvorištu osnovne škole u naselju Oklaji u Širokom Brijegu, u tom gradu poznate i kao "mala škola".

Bryant je poginuo 26. siječnja 2020. u zrakoplovnoj nesreći, a stradala je i njegova 13-godišnja kćerka i ostatak posade. Punih 20 godina je nosio dres LA Lakersa, ekipe s kojom je pet puta bio NBA prvak.

Postigao je ukupno 33.643 poena, uhvatio je 7.047 skokova i podijelio 6.306 asistencija. S reprezentacijom SAD-a osvojio je Olimpijske igre 2008. i 2012. godine.