KK '' Čapljina - Lasta '' - KK '' Borac - Nektar '' 76 : 73

Prava drama odigrala se večeras pred približno 700 gledatelja na utakmici petog kola košarkaške premier lige. Ekipa KK '' Čapljina – Lasta '' utakmicu je otvorila na dobar način, vodstvom rezultatom 9 : 1 u prve dvije minute. No ekipa '' Borca '' je također večeras igrala čvrstu košarku, tako da je prva četvrtina otišla u korist Čapljinaca ( 29 : 21 ) sa Bakovićevih 12 i Lerićevih 10 koševa.

U drugoj četvrtini gosti nastavljaju s čvrstom igrom i približavaju se rezultatu Čapljinaca, a u korist im je išla i činjenica da su oba play-a KK '' Čapljina – Lasta '' imale po tri osobne. Prvo poluvrijeme 46:39.

Treća četvrtina odlazi potpuno u korist domaće ekipe, koja stvara razliku 66:53, s Bakovićevih 25 i Lerićevih 16 koševa.

No onda dolazi do potpunog preokreta u četvrtoj četvrtini. Ekipa Čapljine postigla samo 10 koševa u četvrtoj četvrtini, a na samom početku ozlijedio se i Radovanović koji je napustio teren. Ekipa '' Borca '' dolazi na prvo izjednačenje u utakmici na rezultatu 73:73, ali Čapljinci iskorištavaju iskustvo i sreću i uzimaju nove bodove pobjedom 76:73.

Najbolji u redovima Čapljine bili su Baković sa 25 i Lerić sa 16 koševa, dok je kod gostiju najbolji bio Milan Vulić sa 19 koševa.

Moramo napomenuti da potpora vjernih Patriota nije ni ovoga puta izostala; i ovoga puta svojim navijanjem od prve do zadnje minute Patrioti su uvelike podigli atmosferu i dali potreban poticaj, koji je ovoga puta zaista bio potreban našim košarkašima.

Iduće kolo naši košarkaši gostuju u Grudama kod ekipe KK '' Grude '', koja je ovog vikenda pobijedila ekipu '' Mladosti '' rezultatom 74:68.

Zdravko Jakiša | CAportal