JOSIP SESAR OBJAVIO POPIS Ponovno nema Luke Božića, ali ni talentiranog Livnjaka

Josip Sesar izbornik Hrvatske
EPA

Hrvatski košarkaški izbornik Josip Sesar objavio je popis od 17 reprezentativaca koji će u grčkom Pireju igrati kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. 

Na Sesarovom popisu tako su se našli: Goran Filipović, Borna Kapusta, Krešimir Radovčić, Jaleen Smith, Filip Krušlin, Toni Perković, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Boris Tišma, Tomislav Buljan, Ivica Zubac, Danko Branković, Ivan Vraneš, Krešimir Ljubičić.

“Radi se o igračima koji su se u ovom trenutku spremni staviti na raspolaganje hrvatskoj reprezentaciji i koji imaju veliku želju svojim radom pridonijeti nacionalnoj vrsti. U ponedjeljak predvečer se okupljamo u Zagrebu, a nakon šest dana odlazimo u Opatiju gdje će nam biti baza i gdje ćemo odigrati i pripremni turnir s reprezentacijama Poljske i Brazila. U Opatiji će nam se priključiti Dario Šarić i Ivica Zubac koji zbog NBA pravila ne mogu participirati u treninzima do 17. lipnja”, objasnio je izbornik i dodao:

“Mogu reći da se cijeli moj stožer i ja radujemo pripremama, svi igrači na popisu su spremni i jedva čekaju početak. Znamo da neće biti lako, no rad u reprezentaciji Hrvatske uvijek ima posebno mjesto u srcu, povezuje i donosi dodatnu snagu.”, kazao je Sesar.

Zanimljivo je kako se na popisu ponovno nije našao igrač Zadra i dvostruki MVP e ABA lige Luka Božić, ali ni Karlo Matković te Luka Šamanić.