JOSIP SESAR "Aco Petrović me od zadnje akcije zove "izborniče", rekao je da sam mu favorit"

Josip Sesar
Marin Sušić/HKS

Pred Josipom Sesarom je vrlo zahtjevan zadatak, preuzeo je hrvatsku košarkašku reprezentaciju u kojoj ga čeka puno posla već ovo ljeto. Još jednom je istaknuo koliko je sretan zbog dobivanja povjerenja.

"Velika mi je čast, hvala svima. Svjestan sam koja je ovo obaveza, pred nama je radno ljeto, dosta toga smo već pripremali zadnjih pet mjeseci u organizaciji priprema. One počinju 5. srpnja, moram razgpovarati sa stožerom kako sve to postaviti, zatim i sa svim igračima, svi koji imaju želju su dobrodopši. Nadam se da neće biti otkaza, vjerujem u ono što sam radio i što sam zamislio".

"Računamo na sve najbolje, ali i na najbolje iz naše lige kao primjerice Luku Božića kojeg dosad nije bilo, a vrlo je visoko u mojim planovima."

Aco Petrović rekao je Sesaru kako je on njegov favorit.

"Od zadnje akcije on mene zove izborniče i nekoliko puta je rekao da sam ja njegov favorit. Nije moje da o tome pričam, ali imali smo dobru suradnju."

Ono što je bitno je vratiti kult reprezentacije, a za to je potrebno ostvarivati i dobre rezultate.

"Treba napraviti neki rezultat, ne treba biti previše mudar. Treba sa svim igračima razgovarati, imam ideju, otprilike i igrače, ono što je najbitnije oni koji dođu moraju so osjećati ugodno, nekom će biti teže, a nekom lakše sve prihvatiti. Svi imamo neku želju i cilj, ali ovo je timski sport i svi moramo težiti tom glavnom cilju. Trenutno smo u pretkvalifikacijama i slika je lošija nego što je realno stanje. Treba i sreće, ali nju treba isprovocirati."

Sesar će usporedno s reprezentacijom raditi i u klubu.

"I u klubu su sretni, Cibona je dobila priznanje i u tom vidu. Kroz razgovore s Acom dobio sam info da je poželjno da izbornik bude i u klubu jer su akcije kratkotrajne. Tako i ja smatram. S Cibonom imam ugovor do kraja sezone, nismo još razgovarali, ali koliko znam Savez s tim nema problema."

Sesar će morati računati na poveći broj igrača jer je ljeto dugačko, a neće svi moći doći 5. srpnja.

"Neću se odreći niti jednog igrača. Krenut ćemo s jednima, moram vidjeti kada dolaze Hezonja, Smith, pa razgovarati i za drugi dio s NBA igračima. Neću se nikoga odreći, naravno da će netko otpasti u nekom trenutku jer ih može biti 12 u sastavu, a kako će izgledati, ovisi od akcije do akcije. No zna se tko su nositelji. Sustav natjecanja je takav da moraš improvizirati."

Sportnet.rtl.hr