Josip Naletilić: Ove sezone dolazimo kao prvaci i sigurno će sve biti teže

naletilic

Iskusni razigravač Josip Naletilić (30) se vratio u Široki nakon što je prošle sezone igrao za tuzlansku Slobodu i potpisao ugovor na godinu dana.

U karijeri je još igrao u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Francuskoj i trebao bi biti važna podrška mladim momcima koji čine momčad.

 – Pošto sam domaći uvijek sam bio u kontaktu s trenerom i upravom kluba, tu i treniram u stanci. Znaju moje planove, a i ja njihove. Imao sam neke opcije da idem u inozemstvo, ali mi se nije toliko išlo, ponešto iz osobnih razloga, a drugo jer sad ovdje imamo Drugu ABA ligu, što mi je dosta veliki izazov. Takvo natjecanje nisam igrao još od početaka, kad sam prije sedam – osam godina igrao Prvu ABA ligu, tako da sam se poželio toga. To smo na kraju dogovorili na obostranu želju, govori Josip Naletilić.

Ekipa nije prošla puno promjena u odnosu na prošlu sezonu.

 – Praktički sam tu ja umjesto DJ Fennera i još je otišao Markus Lončar. Biće dosta slična ekipa uz to da se promijenio trener. Što očekivati stvarno ne znam, ne poznajem ostale ekipe iz ABA 2 lige. Međutim tu ima dosta tradicionalno jakih klubova i jasno je da će to biti dosta izjednačena liga, smatra Naletilić.

U pripreme je momčad ovoga ljeta poveo novi trener Krunoslav Krajnović.

 – Stvarno se naporno radi, to je kombinacija trkačkih i košarkaških treninga. Ali sad radimo najviše na bazi, poslije idemo u lakši dio i pripremne utakmice što je svima draže. Međutim bez baze nema ništa, ali ovo je mlada ekipa koja to dobro podnosi.

Druga ABA liga će biti novi izazov za ekipu i klub.

 – Nama je cilj da nema velikih stresova, da se probamo držati sredine, a ostalo što bude je bonus. Kroz domaće prvenstvo ćemo probati osigurati opet Drugu ABA ligu što neće biti nimalo lako jer imaju samo dva mjesta, svjestan je Naletilić.

Široki će u domaćem prvenstvu braniti titulu prvaka, a očekuje ih puno jača konkurencija.

 – Igokea će igrati domaću ligu, zatim tri člana Druge ABA lige, stvarno će biti zanimljivo natjecanje, dosta izjednačeno. Posebno do kraja prosinca jer se, po dosadašnjim iskustvima, kasnije ekipe ili raspadnu ili pojačaju dodatno, pa se sve to malo razvodni. Naši igrači su manje – više isti, godinu iskusniji. Ove godine dolazimo kao prvaci i sto posto će svi biti “napaljeniji” na nas, tako da je dosta teže igrati u takvim okolnostima, zaključio je Josip Naletilić.

Širokobriježani u sljedećem tjednu ulaze u fazu odigravanja test utakmica, a prve će biti s Alkarom iz Sinja. 

Filipović: Široki je najbolje rješenje za mene

Među posljednjima je svoj ostanak u klubu dogovorio Splićanin Goran Filipović koji je također potpisao ugovor na još jednu sezonu.

 – Izuzetno mi je drago što je došlo do produljenja ugovora s Širokim. Smatram da je Široki najbolje rješenje za mene i ove godine. Vidim da će kao i prošle sezone momčad biti mlada i sastavljena od domaćih igrača. Bh. liga je jača nego lani, svi klubovi se pojačavaju čak i s Amerikancima, dok je za razliku od prošle godine za nas tu i Druga ABA liga koja je izuzetno kvalitetno natjecanje. Ne očekuje nas nimalo lagana sezona i morat ćemo neke utakmice znati dobiti čak i ako ne budemo igrali baš najbolje, izjavio je Goran Filipović.

U rosteru 14 od 15 igrača iz vlastite škole

Roster Širokog za sljedeću sezonu čini 15 igrača od kojih je njih 14 prošlo kompletnu omladinsku školu kluba. Jedini stranac je Goran Filipović iz Splita koji drugu sezonu nastupa u plavo – bijelom dresu. Roster Širokog za sljedeću sezonu: Filip Kraljević, Josip Naletilić, Ivan Karačić, Josip Batinić, Mate Šušak, Mile Čović, Josip Čović, Mateo Drežnjak, Dario Drežnjak, Toni Ćutuk, Marko Bošnjak, Jure Zubac, Mateo Čolak, Marko Damjanović, Goran Filipović.

Dnevni list