ZADRANIN NA KLUPI ŠIROKOG Ponosan sam na svoje hercegovačke gene

Hrvoje Vlašić
Hercegovina.info

Košarkaši Širokog sinoć su na Pecari porazili Promo iz Donjeg Vakufa i tako stigli do niza od 14 pobjeda u prvenstvu BiH.

Prvaci BiH su dva poraza ostvarili na početku sezone pod vodstvom trenera Krunoslava Krajnovića, dok njegov nasljednik Hrvoje Vlašić nije upisao nijedan poraz u domaćim natjecanjima.

„S obzirom da imamo gust raspored u sljedećim danima nastojali smo u utakmici s Promom izbalansirati minutažu. Dosta smo odmarali naše igrače, ali se nismo doveli u situaciju da strahujemo za rezultat. Pružili smo priliku igračima s manjom minutažom i jednim dijelom njihove igre mogu biti zadovoljan, dok reakcija u posljednjoj četvrtini nije bila dobra.

Sada trebamo analizirati na koji način ćemo trenirati ovaj tjedan i pokušati se što bolje pripremiti za dvije utakmice s Igokeom koje nas očekuje. Zaostalu prvenstvenu utakmicu igramo u srijedu, a tri dana kasnije sastajemo se u polufinalu Kupa. Zadovoljan sam načinom kako radimo i treniramo i smatram kako je to jedan od razloga zašto smo bez poraza od trećeg kola“, kazao je u razgovoru za hercegovina.info trener Širokog Hrvoje Vlašić.

Košarkaški stručnjak iz Zadra u više razgovora za medije istaknuo je kako mi čini veliko zadovoljstvo voditi momčad Širokog.

„Ovi momci su vrijedni, radni i talentirani i to je ono što svi treneri žele. Vidim da rastemo iz treninga u trening i podižemo razinu svoje igre“, naglasio je Vlašić.

Mateo Drežnjak svojim igrama u dresu Širokog zavrijedio je i poziv u reprezentaciju Hrvatske. O mladom košarkašu biranim riječima je govorio Damir Mulaomerović koji smatra kako je upravo Drežnjak budućnost hrvatske košarke.

„Pročitao sam izjavu Mulaomerovića i izuzetno mi je drago zbog toga. Potpuno se slažem s Damirom o čijim igračkim kvalitetama ne treba puno govoriti, a danas je dobar trener. Kada on nešto takvo izjavi to ima svoju težinu. Mateo cijelo vrijeme dobro radi, ima igračku kvalitetu i talent, motoričku snagu i izdržljivost, promjenu ritma i brzine. Također mi je drago zbog poziva Zubca u reprezentaciju BiH. Oduševljen sam načinom kako igra Dario Drežnjak, iako je još mlad djeluje vrlo iskusno i stabilno u igri. I ostali igrači Širokog su iznimno talentirani“, komentirao je za hercegovina.info Hrvoje Vlašić.

Trener Širokog poznat je po temperamentnom vođenju utakmica. Njegov otac je iz Sovića kod Gruda pa za njegove energične reakcije utjecaj imaju i hercegovački geni.

„Vjerujem da je to kombinacija hercegovačkih i dalmatinskih gena. Ja tako radim i pristupam radu. Košarkaški znaju iako nekad imam energične reakcije, ništa ne tražim od njih što već nismo radili ili vježbali na treningu. Nekada to prolazi, nekada i ne. Ipak, mislim da iskustvo čini svoje, tako da su sada reakcije puno manje nego prije.

Ponosan sam na svoje hercegovačke gene i tko me poznaje to sigurno zna. Ja to ne nigdje ne skrivam, naprotiv to ističem. Meni je ovdje lijepo raditi, osjećam se kao doma i uvijek sam dobro prihvaćen“, rekao je Hrvoje Vlašić.

Tri kola prije kraja regularnog dijela sezone Široki je na dobrom putu da izbori nastup na Final Fouru ABA 2 lige.

„Jedna pobjeda na domaćem terenu nam je sigurno potrebna, a vidjet ćemo kakav će biti daljnji rasplet. Nisam od onih koji kalkuliraju mene isključivo zanima forma momčadi i možemo li podignuti kvalitetu igre na veću razinu i onda će automatski dolaziti pobjede. Imamo jednu dobru priču ove sezone. Ostvario sam dobar kontakt s igračima, malo mi je pomoglo što ih poznajem otprije kada sam bio na suprotnoj strani. Sada sam ih još bolje upoznao i to je jedan od razloga što sam rekao kako je s njima gušt raditi“, rekao je Vlašić za hercegovina.info.

Osim Širokog u Hercegovini je još Vlašić vodio Posušje, Čapljinu, te Zrinjski s kojim je u sezoni 2017/18 stigao do naslova prvaka. Plemići su ove sezone značajno promijenili ekipu, ali njihov bivši trener smatra kako neće upitan ostanak mostarskom klubu u Prvoj ligi BiH.

„Imali su dosta problema kroz cijelu godinu, ali opet imaju respektabilnu momčad koja nije u problemima što se tiče ostanka u Ligi. Postoje neke mogućnosti ulaska u Ligu za prvaka, ali moraju se poklopiti drugi rezultati. Ja smatram da će Zrinjski biti uvijek jedan stabilan prvoligaš“, odgovor je Vlašić na pitanje o rezultatima Zrinjskog u tekućoj sezoni.