JELIČIĆ Igrači će zajedno sa svima u klubu morati podnijeti dio tereta da ovo prebrodimo

Široki Brijeg
Facebook/HKKŠiroki Brijeg

Na današnji dan prije točno 46 godina (5. travnja 1974.) osnovan je Hrvatski košarkaški klub Široki. U svojoj bogatoj povijesti osvojio je mnoštvo trofeja iz kojih se posebno izdvaja 10 trofeja Prvenstva BiH i 9 trofeja Kupa BiH čime je ovaj klub postao najuspješniji sportski kolektiv u BiH.

Povodom 46-og rođendana razgovarali smo s predsjednikom kluba Igorom Jelčićem koji je za ovogodišnje slavlje rekao kako je neuobičajno za košarku i sport općenito. Trenutnu situaciju je okarakterizirao kao nezgodnu te dodao kako svakako moramo slušati mjere kriznog stožera i ponašati se prema preporukama.

“Igrači su dobili programe, odnosno individualne planove po kojima rade te smo u stalnom kontaktu s njima. Oni kod kuće rade osnovne treninge koje mogu napraviti s obzirom da nemaju ni dvorane, nemaju loptu niti bilo kakve uvjete. Nadamo se da se pridržavaju toga, a u međuvremenu čekamo da sve ovo prođe kako bi se vratili u dvoranu”, rekao je Jelčić.

Na pitanje o stanju kluba i mogućim smanjivanjma plaća Jelčić je rekao kako se još nije razgovaralo o tome, ali će sigurno morati raditi rezove.

 “Stanje je dosta teško kao i u drugim klubovima. Za razumjeti je zbog ovakve situacije da je sve nekako stalo. Iskreno se nadamo da će ovo sve što prije završiti da se vratimo u nekakvu normalu, da mi kao klub počnemo raditi i da naši sponzori ponovno isto tako krenu u svojim tvrtkama sa radom kako bi se svi vratili u jedan normalan ritam”, kazao je Jelčić za hercegovina.info, te nastavio:

“Još uvijek radimo i analiziramo što je najbolje i najbezbolnije u ovakvoj situaciji. Sigurno ćemo svi morati podnijeti dio tereta jer ovo je nešto što je došlo iznenada i uhvatilo nas sve nepripremljene. Zadnjih par dana se uprava pokušava sastati, iako je teško organizirati nekakav sastanak zbog svih mjera. Pokušavamo se telefonski konzultirati i neke stvari dogovoriti. Nadam se iskreno da će se u idućem tjednu znati nekakve smjernice kako ćemo dalje.”

Dodao je kako imamo primjere velikih košarkaških i nogometnih klubova, svjetskih giganta, koji imaju problema i idu u rezanje proračuna. “Igrači će jednostavno zajedno sa svima u klubu i djelatnicima morati podnijeti dio tereta da ovo predbrodimo”, zaključio je.

Košakaško prvenstvo je prekinuto, a trenutno stanje na tablici je odlučilo konačni poredak. Tako je po poretku na prekidu KK Igokea proglašena prvakom, HKK Široki Brijeg je drugoplasirani dok su OKK Sparsi završili treći.

“Po onome kako je završilo mi smo na drugoj poziciji bili i osigurali smo Drugu ABA ligu ponovno što je na početku i bio naš cilj. Mislili smo da ćemo na terenu doći do tog cilja, ali evo došli smo silom prilika”, zaključio je Jelčić.

Objasnio je kako sada u klubu imaju nekoliko igrača kojima je ove godine istekao ugovor, dok ostali, mlađi igrači, imaju još važeće ugovore. “Igrači koji su imali jednogodišnji ugovor s nama ili im je nakon ove sezone istekao ugovor su Kraljević, Filipović, Karačić, Naletilić i Zubac.

Na kraju razgovora predsjednik kluba je poručio je da se svi pridržavamo mjera i vodimo računa jedni o drugima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.