VIDEO  Jazzeri vratili prednost, dobra partija Bojana Bogdanovića

Jazzeri su odmah vratili break i poveli s 2-1 u seriji protiv Grizzliesa. Prvi susret u Salt Lake Cityju donio je iznenađenje i pobjedu Memphisa, no Jazz je tu još nastupao bez Donovana Mitchella, a Memphis je u susret ušao još euforičan nakon sjajnog izdanja i izbacivanja Golde State Warriorsa. Već drugi dvoboj donio je povratak Mitchella i u konačnici Jazza u seriju.

Već u trećoj utakmici Utah se u potpunosti vratio na početnu poziciju, slavio je u Memphisu sa 121:111 i ponovno stigao do vodstva u seriji. Nije bilo jednostavno, Memphis je imao i vodstvo u zadnjoj dionici, ali Jazz je u pravo vrijeme reagirao i otišao do pobjede.

Posebno inspiriran bio je Mike Conley koji je prvi put zaigrao u Memphisu u doigravanju protiv franšize koja ga je izabrala na draftu 2007. godine. Conley je bio šuterski vrlo raspoložen i ubacio je sedam trica iz deset pokušaja.

Kritični trenuci za Jazz bili su sredinom zadnje dionice kada se Memphis velikom serijom vratio u utakmicu i stigao do vodstva, no Jazz je ipak imao dovoljno snage uzvratiti te je utakmicu završio serijom 14:2 i odnio pobjedu.

Bojan Bogdanović bio je racionalan te je za 37 minuta ubacio 15 poena (2/5 za dva, 2/3 za tri, 5/6 slobodna) uz šest skokova, Mitchell je ubacio 29 poena uz pet asistencija, Conley 27 poena uz šest skokova i osam asistencija, a Rudy Gobert dodao je 15 poena i 14 skokova.

Kod Memphisa Ja Morant je ubacio 28 poena uz sedam asistencija, Dillon Brooks 27 poena, Kyle Anderson 11 poena uz 13 skokova i pet asistencija, a Jonas Valančiunas deset poena uz 13 skokova.