IZA BOGDANOVIĆA JE SJAJNA SEZONA Sprema li se senzacionalna razmjena?

Dončić i Bogdanović
AP

Dallas Mavericksi na sve strane traže igrače s kojima bi pojačali momčad za sljedeću sezonu, te je učinili konkurentnom u borbi za naslov. Mnogi NBA izvori uvjereni su da će Kyrie Irving ostati u Dallasu, kao i da LeBron James sigurno neće tamo doći. Dallas primarno traži dva igrača. Jednog ispod obruča - spominje se Deandre Ayton iz Phoenixa, kojeg bi se Sunsi navodno rado riješili - te još jedan klasni šuter, koji bi ‘raširio reket‘ za Luku Dončića i Irvinga - pišu Sportske novosti.

Jonathan Givony iz ESPN-a tvrdi da bi Mavericksi htjeli ponuditi Tima Hardawaya Jr., te izbor drafta broj 10 za - Bojana Bogdanovića. Pistonsi su sa sjajnim Hrvatom potpisali dvogodišnji produžetak ugovora vrijedan 39,1 milijuna, ubrzo nakon što su ga u prošloj sezoni kupili od Utaha. Detroit slaže potpuno novu momčad, a Bogdanović im je najveći adut za razmjenu u kojoj bi dobili još nekog mladog igrača.

Iza Babe je sjajna sezona u kojoj je ubacivao 21,6 poena po utakmici, pogađajući 2,5 trica, uz respektabilnih 41 posto šuta. Bogdanović je igrač koji bi se po svim parametrima trebao sjajno uklopiti uz Donačića i Irvinga, a već je u niz utakmica pokazao da je u stanju igrati ‘četvorku‘, što je Dallasu posebno važno u trenucima kad želi ‘spustiti‘ petorku.

Detroit je u prošloj sezoni odbio niz ponuda za Bogdanovića, ali deseti ‘pick‘ - uz peti koji već imaju - zvuči vrlo primamljivo. Dallas je još u veljači pokušao dovesti Bogdanovića, ali Detroit nije bio zainteresiran za ono što je dobio u ponudi. Nova ponuda bitno je pojačana...