VIDEO  Ivica Zubac se vratio nakon koronavirusa, Bojan Bogdanović ponovno dobar

Ivica Zubac, Bojan Bogdanović
NBA

Bojan Bogdanović i Ivica Zubac vratili su se u sastave svojih momčadi. Odigrali su u skladu s očekivanjima, ali nisu im pomogli da dođu do pobjede.

Nakon što je Utah u Torontu igrala bez osmorice najboljih igrača, za gostovanje kod Indiana Pacersa vratili su se svi osim Goberta i Inglesa, koji su pod covid-protokolom.

Bogdanović peti put zaredom zabio barem 20

U prvom nastupu nakon što mu je prekinut niz od 110 uzastopno odigranih utakmica, Bogdanović je nastavio tamo gdje je stao i peti put zaredom dosegnuo 20 poena.

Sadržaj se učitava...

Protiv svoje bivše momčadi zaustavio se na 21, šutiravši 7/16 iz igre, 3/9 za tricu i 4/4 s linije slobodnih bacanja. Uz to je ubilježio šest skokova, jednu asistenciju i tri izgubljene lopte. Samo je Donovan Mitchell (36) zabio više od njega među Džezerima.

Pacerse je rekordom karijere od 42 koša predvodio Domantas Sabonis, a opet je briljirao i Lance Stephenson, bivša zvijezda Indiane koja se vratila kao zamjenski igrač na desetodnevnom ugovoru, sa 16 koševa i rekordom karijere od 14 asistencija.

Zubac pod ograničenom minutažom nakon covida

Ivica Zubac zaigrao je prvi put u 2022. godini nakon što je zbog covid-protokola propustio četiri utakmice. Protiv Memphisa je odigrao nešto ispod prosjeka postigavši osam poena (šut 4/5) uz sedam skokova, jednu blokadu i jednu izgubljenu loptu, ali igrao je pod restrikcijama dok ne vrati kondiciju te je na parketu proveo tek 18 minuta. Grizzliesi su slavili 123:108.

Sadržaj se učitava...

Obje su momčadi igrale bez svojih najvećih zvijezda, a u takvom odnosu snaga istaknuo se Jaren Jackson Jr. s 27 koševa za Memphis, dok je prvo ime Clippersa bio Marcus Morris s 29 poena.

Porazi oba prošlogodišnja finalista

Miami je bez ozlijeđenih Butlera i Adebaya slavio kod kompletnog Phoenixa 123:100 zahvaljujući raspoloženom Tyleru Herrou, koji je zabio 33 koša. Devin Booker ubacio je 26 za Sunse, koji su unatoč porazu ostali vlasnici najboljeg omjera lige (30-9).

Osim lanjskih finalista Sunsa, neočekivano su izgubili i aktualni prvaci Milwaukee Bucksi, unatoč 43 koša Giannisa Antetokounmpa. Charlotte Hornetse je Terry Rozier s 28 poena predvodio do pobjede 114:106.

Rezultati:
LA Clippers - Memphis 108:123
Detroit - Orlando 97:92
Indiana - Utah 125:113
Charlotte - Milwaukee 114:106
Boston - New York 99:75
Phoenix - Miami 100:123