Ivica Zubac progovorio o tome što Hrvatska treba napraviti s izbornikom

Ivica Zubac
Getty Images

Los Angeles Clippers slavili su nakon produžetka u Madison Square Gardenu. Hrvatski centar osvrnuo se prvo na utakmicu i novu pobjedu. Skupio je 13 skokova, ali ubacio samo dva poena.

"Svaka je utakmica drugačija. Takva mi je uloga, kakva bude prilika. Ovdje se ekipa dosta skuplja u reket i zato smo imali dosta otvorenih šuteva. Bilo je na moju štetu, ali na kraju smo pobijedili, to je najbitnije".

Clippersi su vodili s više od 20 razlike, ali su dobili tek nakon produžetka: "Volimo mi napraviti da bude zanimljivo".

Kao i uvijek, ciljevi na kraju sezone uvijek su najviši.

"Cilj je naslov, kao i zadnjih par godina. Ako budemo zdravi, imat ćemo dobre šanse. To nam je do sada bio najveći problem. Mislim da imamo dobru ekipu, mislim da možemo, ali moramo ostati zdravi."

Aco Petrović bit će hrvatski izbornik još dvije utakmice, a nakon toga trebao bi stići netko drugi. Zubac nema svojih favorita ni želja.

"Nisam baš uključen u to, ne pita me se puno. Koga god izaberu, igrači će stati iza njega. Moramo naći nekog izbornika kojem ćemo dati dugoročnu šansu da pokuša uvesti svoj sistem. To je to, nadam se da će neke stvari krenuti", kaže Zubac za Sportnet.

Hrvatska igra pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo, pa slijede pretkvalifikacije za Olimpijske igre.

"Tu smo se doveli, ali imamo neku šansu. Moramo se iz te situacije izvući kako god znamo, pokušati dati sve od sebe i to je to."

Zubac se osvrnuo na ritam NBA utakmica u kojima nema previše vremena za privatni život.

"Puno je ovdje to ležernije. Odigraš utakmicu, pokupiš stvari, letiš negdje dalje i fokusiraš se na sljedeću utakmicu. Imam slobodne dane kad nema utakmica. Treninzi su uglavnom kratki, a nekad ih i nema. Tada imaš vremena za obitelj, ali utakmica je svaki drugi dan. Težak je taj ritam, još posebno kad igraš puno pa si umoran non-stop, ne ide ti se nigdje pa se želiš odmoriti. U ponedjeljak igramo protiv Netsa, noćimo nakon utakmice pa idemo kući. Brzo će All-Star pauza, bit će pet, šest dana odmora. To će mi dobro doći."

Nada li se nastupu na All-Staru jednog dana?

"Svaki igrač bi se trebao nadati, napredovati svake godine. Nadam se jednog dana, zašto ne. Velik je put, ali nije nemoguće."