ISPISALI POVIJEST Real Madrid u drami izbacio Partizan i izborio final four

Reak Madrid Partizan
Profimedia

Real Madrid izborio je polufinale Eurolige u drami protiv Partizana. U majstorici na svom parketu Real je slavio 98:94 iako je na startu drugog poluvremena gubio 18 razlike (41:59). Real će u polufinalu u Kaunasu igrati protiv najvećeg rivala Barcelone. Drugi polufinalni par je Olympiakos - Monaco.

Partizan je u odlučujućoj utakmici bio jači za kapetana Kevina Puntera, američkog beka šutera koji se vratio nakon dvije utakmice suspenzije zbog tučnjave u završnici druge utakmice. Punter je bio najbolji igrač Partizana, a posebno je nezaustavljiv bio u drugoj četvrtini i na startu treće kada je beogradski klub imao najveću prednost na utakmici (+18).

Rodriguez uništio Partizan u zadnjoj četvrtini

Prvih 10 minuta Partizan je dobio s 23:22, a onda je na startu druge četvrtine brzo odjurio na devet poena prednosti i tu prednost povećao do +16 na kraju poluvremena. U posljednjih 10 minuta Partizan je ušao sa sedam poena prednosti nakon što je Real napravio seriju 9-1. Posljednjih deset minuta obilježio je 36-godišnji Sergio Rodriguez, koji je nanizao nekoliko bitnih poena i podijelio asistencije za otvorene šuteve suigrača. Partizan je posljednju četvrtinu izgubio s 11 razlike (29:18).

Punter je utakmicu završio s 28 poena i bio je najefikasniji igrač utakmice. Dante Exum je ubacio 16 poena za poraženu momčad, a Mathias Lessort 13. Džanan Musa je s 20 poena predvodio Real. Rodriguez je ubacio 19 uz šest asistencija, a hrvatski reprezentativac Mario Hezonja je postigao 13 poena. Hezonja je u završnici pogodio jako bitnu i tešku tricu kada je Real pobjegao na pet poena razlike.

Punter je na kraju bio tragičar jer je 24 sekunde prije kraja promašio tricu za izjednačenje. Hezonja je ulovio skok i pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačan rezultat.

Real ispisao povijest natjecanja

Real je tako postao prvi klub u povijesti Eurolige koji se u jednoj seriji vratio s 0-2. Podsjetimo, Partizan je dobio prve dvije utakmice, a onda izgubio dvije sljedeće na svom parketu i sada majstoricu u Madridu. Real je spriječio da Partizan ispiše povijest i postane prvi klub koji je u gostima slavio u majstorici u petoj utakmici. Nitko u dosadašnjih 17 okršaja to nije uspio, prenosi Index.

Final Four igrat će se od 19. do 21. svibnja. Od polufinalista Real ima rekordnih 10 europskih titula (posljednju 2018. godine), Olympiakos tri (posljednju 2013. godine), Barcelona dvije (posljednju 2010. godine), a Monaco nikad nije bio europski prvak.