IMAO SRČANI ZASTOJ Bivši košarkaš Širokog javio se iz bolnice: "Hvala vam na svemu"

Drago Pašalić
24sata

Drago Pašalić (36) dobro se oporavlja nakon srčanih problema i danas je iz bolnice u Bredi, u kojoj je do prije koji dan bio u induciranoj komi, poslao poruku svima koji su bili zabrinuti za njegovo zdravlje.

"Bok svima. Želim vam reći da sam dobro. Hvala svima na porukama podrške koju sam dobio i željama za oporavak. Posebno mojim bivšim klubovima Leidenu, Donaru i Bilbao Basketu. Želim zahvaliti svim roditeljima koji su čuvali našu djecu tijekom ovog perioda. Bio sam u komi, ali od jučer se osjećam puno bolje. Hvala vam na svemu i vidimo se uskoro", poručio je Pašalić.

Podsjetimo, Drago je u nedjelju ujutro otišao trčati par kilometara uobičajenom rutom po gradu, ali mu je nakon desetak minuta pozlilo, najvjerojatnije je u pitanju bio srčani zastoj, javlja 24sata.

Sreća u nesreći je što je vrlo brzo istom rutom naišla jedna djevojka, koja ga je našla kako leži u besvjesnom stanju te je odmah nazvala hitnu pomoć i počela ga oživljavati. Jednako tako je bila sreća da je niti desetak metara dalje, uz samu stazu, bio postavljen i uređaj za oživljavanje, tzv. Defibrilator, kao i da je hitna pomoć stigla u svega nekoliko minuta te su ga odmah uspjeli oživjeli. Po svemu se čini kako od srčanog udara do oživljavanja nije prošlo više od 3-4 minute, što je u ovakvim slučajevima ključno.

Dragu su liječnici dva dana držali u induciranoj komi, kako bi bili sigurni da će se što bolje oporaviti. Ono što je najvažnije u cijeloj ovoj priči je da je Drago dobro, da je došao svijesti, da nema tjelesnih oštećenja, da normalno komunicira s obitelji koja ga zbog pandemije korona virusa jedina i smije posjećivati. A evo, sada je poslao i poruku kojom zahvaljuje svima koji su ga zvali i zaželjeli mu brzo ozdravljenje.