FOTO  "Imamo rješenja za francuske fizikalce"

Prozor Rama
hercegovina.info

Hrvatska ima još dva popravna ispita na EuroBasketu – protiv Francuske i Njemačke. Iako su Francuzi teži suparnik, važnija će nam biti utakmica s Nijemcima. Pobjeda u tom susretu vodi nas u četvrtfinale.
"Zašto ne dobiti obje, ako možemo", kaže Marko Banić svjestan kakav su dojam naši reprezentativci ostavili u dosadašnjem dijelu EuroBasketa. "Pokušavamo postaviti dijagnozu trenutnog stanja u momčadi. Svaki mora krenuti od sebe i dati sto posto u utakmicama. Protiv Francuza ćemo morati biti na visokom nivou želimo li pobijediti."

Zanimljivo zvuči podatak da tijekom izborničkog mandata Jasmina Repeše od Francuza nismo izgubili. Susreli smo se dva puta. Pobijedili smo ih na Akropolis kupu, nekoliko dana pred Svjetsko prvenstvo 2006, te na prošlom EuroBasketu u Španjolskoj. Bila je to pobjeda koja nam je omogućila odlazak na Olimpijske kvalifikacije.
"Odigrali smo sjajnu utakmicu protiv njih u Madridu, ali čini mi se da su oni sada puno bolja momčad", tvrdi Zadranin. "Igraju puno bolje, dosta lepršavo i stvarno ih je lijepo gledati. Parker je pravi vođa i s njim i bez njega njihova igra nije na istoj razini."

Banića pod koševima čeka borba sa skočnim centrima Pietrusom, Turiafom, Diawom, Koffijem i Traoreom.
"Uvijek imam rješenja za takve fizikalce", kaže Marko. "Mora se ući u kontakt s njima jer ako im se da prostora, oni to znaju koristiti. Morat ćemo koristiti i finte u reketu jer svi znamo da vole skakat. Imamo mi rješenja za njihov atleticizam. No, nadamo se da će pokoji naš zicer i koji šut ući. Doći će dan kad će taj šut ući, samo da dođe što ranije", za kraj će Banić.

košarka.hr