HKK Široki slavio nad Bosnom u Sarajevu

Široki je svog najvećeg rivala dobio zbog nekoliko faktora. Prvi je jer je odigrao odličnih 25 minuta utakmice, zatim je nadskakao Bosnu (41 prema 21), te je imao puno više raspoloženih igrača od domaćina kojemu je pritisak imperativa pobjede unio nervozu.

Široki je, pak, imao izuzetno balansiranu momčad. Prvi nalet povukao je Ivan Grgat, preuzeo je zatim Siniša Štemberger, na kraju je dobar bio Jure Ružić, a kroz cijelu utakmicu igrom Širokog dirigirao je maestralni Chester Mason, zasigurno jedan od najboljih američkih playmakera u ligi.

Bosna je u pristojno popunjenoj Zetri povela od početka i vodila do pred kraj poluvremena kada je na scenu stupio Grgat. Iskusni Sinjanin postigao je devet koševa u zadnjim minutama prvog poluvremena i odveo je Široki na odmor s prednošću (33:30). U drugom dijelu razigrao se Štemberger i s dvije uzastopne trice odveo Široki na prvu dvoznamenkastu prednost 48:36.

Bosna je u zadnjoj četvrtini pokušala sa zadnjim naletom, no  Štemberger i Mason nisu dopustili priključenje i dvije minute prije kraja publika je počela napuštati Zetru.

Štemberger je sve koševe (21, 5-10 trice) postigao u drugom dijelu. Ivan Grgat skupio je 12 koševa i 9 skokova, a Jure Ružić dodao je osam poena i 11 skokova. Još jednu all-round utakmicu odigrao je Mason kojem je malo nedostajalo za triple-double (12 poena, 10 skokova, 6 asistencija).

Sarajevsku momčad, koja je potpuno podbacila u ovoj utakmici, predvodili su Ivan Ivanović (16 poena) i Suad Šehović (15 poena, 1-7 trice). Debitirao je Feliks Kojadinović sa šest poena.

Zanimljivo, bila je ovo treća uzastopna pobjeda trenera Širokog Hrvoja Vlašića nad Vladom Vukoičićem, uključujući finale bh. prvenstva prošle sezone.

košarka.hr