HKK Široki-KK Helios 72:77

Večeras vrlo raspoloženi gosti su zasluženo pobjedili domaću ekipu, zahvaljujući odličnom šutu kao i velikoj borbenosti. Igrači Širokog cijelu utakmicu su morali stizati prednost gostiju što im je i polazilo za rukom, no zadnja četvrtina je ponovno pripala Slovencima te su zasluženo slavili na Pecari.

Gostujuća momčad u svojim redovima je imala vrlo raspoloženog Alvina Snowa koji je doslovce ugasio Širokobriježanima svaku nadu. Snow je ubacio 31 koš te od 14 pokušaja za tricu pogađao je 8 puta. Delić Dejan je sudjelovao u pobjedi Heliosa sa 16 koševa.

Kod Širokog Eroneta Grgat je ubacio 18 koševa, Mason 12. Naletilić je odigrao svoju minutažu dosta dobro ubacivši za deset minuta provedenih na parketu 10 koševa uz stopostotni učinak za dva koša (3:3). Domaći su izrazito loše gađali trice, Siriščević od 7 pokušaja 2 pogotka, Ružić od 5 pokušaja 1 pogodak, Mason od 4 pokušaja nije uspio pogoditi koš.

Ova utakmica je pokazala da Široki evidentno ima problema sa šutom te posebno sa obranom, što će već na prvim treninzima pokušati otkloniti kako bi spremniji dočekali daljnji tijek natjecanja u NLB ligi.

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ i Tomo MILIČEVIĆ)