HKK Široki Brijeg: Naši mladi mogu iznijeti Ligu 12, a za Ligu 6 očekujemo pojačanja

HKK Zrinjski-HKK Široki
HKK Zrinjski-HKK Široki
Svakako je jasno kako su na putu ostvarenja prvog ovosezonskog cilja, plasmana u drugi dio natjecanja, odnosno Ligu za prvaka.

- Zadovoljni smo jer smo krenuli s mladom ekipom i znali smo da će biti uspona i padova. To se pokazalo jer smo znali odigrati jako dobrih utakmica, ali i vrlo loših gostujućih. Svjesni smo svojih grešaka i sigurno ćemo u predstojećem periodu nastojati smanjiti ih na najmanju moguću mjeru, komentirao je trener Damir Vujanović.

Do kraja je osam kola i u klubu su već koncentrirani na prvi sljedeći izazov, Građanski iz Bijeljine, s kojim se sastaju 9./10. siječnja u svojoj dvorani.
- To moramo pobijediti jer nas kasnije očekuju tri vrlo teške utakmice, Kakanj i Sloboda u gostima, a Mladost kući, upozorava Vujanović na nezgodnu seriju u siječnju.

Ipak su Širokobriježani vrlo blizu ostvarenju plasmana u Ligu 6.
- S pobjedama na Pecari i možda jednom gostujućom bi bili sigurni za Ligu 6, a onda se nadam da ćemo prikupiti sredstva i dovesti nekoliko pojačanja kako bi se uključili u samu borbu za vrh, kaže trener Širokog i najavljuje da su u klubu odlučili ne pojačavati postojeću momčad u tekućoj stanci.

- Sigurno se sad nećemo pojačavati, a kasnije ćemo vidjeti što ćemo napraviti. Dosad smo zadovoljni, vjerujem da mlada ekipa može iznijeti teret Lige 12 i plasirati se u Ligu 6.

Dosta ostalih prvoligaša se pojačava, ali teško da će i uz sve te novine imati šansu parirati aktualnom prvaku Igokei u Ligi 6.

- Ekipe se pojačavaju, sve su bolje, sli sigurno da su još uvijek dosta daleko od Igokee jer oni igraju jake utakmice s ABA ligašima, što je njihova prednost pored toga što imaju širok roster jako kvalitetnih košarkaša. Onaj tko se misli upustiti u borbu s Igokeom, ili ugroziti ih, morat će se dodatno pojačati. Oni su trenutačno puno bolja ekipa od svih u bh. ligi, zaključio je Damir Vujanović.

Dnevni list